Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Afganistan New York Times muhabirini ülkeden kovdu, Afganistan makamları New York Times gazetesinin Kabil muhabiri olarak çalışan Matthew Rosenberg'den ülkeyi terk etmesini isteyerek ülkeye girişini yasakladı, NY times afganistan muhabiri matthew rosenber

        Rosenberg'e, yayımlanan bir makalesi nedeniyle, başsavcılık tarafından ülkeyi terk etmesi için 24 saat süre verildi.

        Afganistan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Soruşturma sürecinde bize yardımcı olmayan Matthew Rosenberg'in 24 saat içinde Afganistan'ı terk etmesi gerekmektedir. Bir daha Afganistan'a girmesi yasaklanmıştır. Rosenberg, Afganistan'ın ulusal çıkarlarına aykırı ve bölücü yazılar yazıyordu" denildi.

        Başsavcılık açıklamasında, "Rosenberg, Afganistan'ın durumu ile ilgili kendi fikirlerini, ismi verilmeyen üst düzey Afgan yetkililerin açıklaması olarak yazıyordu. Bu bölücü yazıları Afganistan'ın ulusal güvenliğini tehdit ediyordu" ifadesi kullandı.

        Afganistan Başsavcısı, dün Rosenberg'i çağırarak 18 Ağustos'ta yayımlanan "Afganistan'daki seçim çıkmazında geçici hükümet kurulması çağrıları yapılıyor" başlıklı yazısı nedeniyle sorgulamış ve ülkeden çıkışını yasaklamıştı.

        New York Times, Afgan hükümetinin bu olayla gazetelerine karşı dördüncü kez yasal işlem başlattığını ve şikayetçi olduğunu bildirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ