Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın New York Times'tan inanılmaz hata!, Davutoğlu ve Erdoğan'lı fotoğraflar için özür dilediler, New York Times gazetesi, Türkiye'den Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılımlarla ilgili haberinde kullandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başba

        New York Times gazetesi, Türkiye'den Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılımlarla ilgili haberinde kullandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yer aldığı fotoğraf için düzeltme yayımladı.

        IŞİD'in Ankara'nın Hacıbayram semtinde 'militan devşirdiğini' öne süren haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacıbayram Veli Camii'nden çıkarken görüldüğü fotoğrafı kullanan New York Times düzeltme yayınladı.

        Gazete, internet sitesindeki haberin altında yazdığı notta "Bu haberin önceki versiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ağustos ayında bir camiden çıkarken görüldüğü fotoğraf yanlışlıkla kullanılmıştır. Caminin ve Cumhurbaşkanı'nın camiyi ziyaretinin IŞİD'in savaşçı devşirdiğinin anlatıldığı makaleyle bir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

        Düzeltmenin ardından haberdeki fotoğraf kaldırıldı. Haber fotoğrafsız olarak yayınlanıyor.

        Erdoğan ve Davutoğlu tepki göstermişti

        New York Times'ın haberinin ardından Türkiye'de devlet kademesinden gazeteye tepkiler yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir gazete, Hacı Bayram Veli Camisi'nden çıkarken benim ve Başbakanımızın fotoğrafımızı kullanıyor. Bu camiden bir örgütün terörist devşirdiğini yazıyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir" dedi.

        New York Times'ın haberinde bu fotoğrafı kullanılmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu da eleştirdi. Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hacı Bayram Veli Camii'nde namaz kıldığını hatırlatıp, "Cumhurbaşkanımızla Hacı Bayram'da cuma namazı kıldık değil mi? Çıkarken çekilmiş bir resim. Paralel yayın bu resmi birinci sayfadan veriyor, diyor ki 'Türkiye'de 1100 küsur IŞİD'li var', aynı resimle New York Times 'Davutoğlu ile Erdoğan IŞİD'in elemanlarının toplandığı camide namaz kıldılar' diyor. El insaf yahu! Hacı Bayram'ın kemikleri sızlar. Yani bu bile meselenin IŞİD değil algı oluşturmak olduğunu ortaya koyuyor. Bu basın özgürlüğü falan değil" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ