Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası faiz kararı AÇIKLANDI! 2022 Ekim ayı TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, arttı mı düştü mü? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ekonomidem birçok kalemi etkileyecek olan Merkez Bankası faiz kararı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Para Politikası Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını belirlemek için bir araya geldi. Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıkladı. İşte, 2022 Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı hakkında merak edilenler...

        2

        MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

        Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre PPK politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını 150 baz puan indirerek yüzde 10.5'e çekti. Beklenti 100 baz puanlık faiz indirimi gelmesi yönündeydi.

        PPK ağustos ve eylül toplantılarında 100 baz puanlık indirim kararı almıştı.

        3

        'BENZER BİR ADIM ATILDIKTAN SONRA...'

        PPK tarafından yayımlanan karar metninde "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir" ifadeleri yer aldı.

        4

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'TEK HANEYE İNDİRMELİYİZ' DEMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül sonunda katıldığı bir televizyon programında faiz oranlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Para Piyasası Kurulu yüzde 12’ye indirdi. Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında bunu biraz daha indirmek suretiyle faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama piyasalarda indirimlerin devam edeceğine yönelik beklentiyi güçlendirdi.

        5

        EYLÜL AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

        Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 13’den yüzde 12’ye indirilmesine karar vermiştir.

        6

        MERKEZ BANKASI TOPLANTI TARİHLERİ

        20 Ekim 2022

        24 Kasım 2022

        22 Aralık 2022

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ