Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Metropollere saldıracaklardı! Diyarbakır ve Malatya'da bomba yüklü araçta yakalandılar

        Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde eylem hazırlığında olan bir terörist jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağ olarak yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre bir istihbaratı değerlendiren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Dicle ilçesinde eylem hazırlığında olan bir teröristin olduğu yönünde bilgiye ulaştı. Eylem yapmaya hazırlanan teröristi takibe alan ekipler, uygun bir sırada operasyon için düğmeye bastı. Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde gerçekleştirilen başarılı operasyon ile eylem hazırlığında olan terörist kıskıvrak yakalandı. Silah ve mühimmatla birlikte sağ yakalanan terörist ifadesi alınmak üzere Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına götürülürken, bölgede geniş kapsamlı çalışmanın devam ettiği bildirildi.

        REKLAM

        MALATYA'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ YAKALANDI

        Malatya'da bir otomobilde paketlenmiş 28 kilogram patlayıcı madde ile bomba düzeneği ele geçirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Elazığ-Malatyakarayolundaki uygulama noktasında şüphe üzerine bir otomobili durdurdu.

        Aramada, aracın yakıt deposuna zulalanmış, C-4 olduğu değerlendirilen 28 kilogram patlayıcı madde ile elektrikli fünye ele geçirildi.

        Araç sürücüsü A.R.Ü. gözaltına alındı. Araç sahibi A.R. Ü'nün 2012 yılında Diyarbakır’ın Bağlar İlçesiBDPİlçe Başkan Yardımcısı görevini yürüttüğü belirlendi.

        Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

        EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

        Habertürk'ten Ferdi Durdu'nun haberine göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Malatya-Elazığ karayolu üzerinde uygulama noktasında yakalanan bombalı araçla ilgili açıklama yaptı.

        Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “1 Kasım günü 16.00 sıralarında ilimiz Elazığ yolu uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan arama ve kontroller neticesinde 30 adet plastik patlayıcı olduğu değerlendirilen 28 kilo 26 gram beyaz renkli madde, 2 adet alıcı (anahtar sistemi), 1 adet üzerinde tuş takımı ve kullanım bilgilerinin bulunduğu verici cihaz, 5 adet elektrikli fünye (bombayı harekete geçiren düzenek), 1 adet 9 volt ve 3 adet 1,5 volt kalem pil ele geçirilmiştir. Araç içerisinde sürücü olarak bulunan ve gözaltına alınan şahsın yapılan üst aramasında; 6 bin 985 TL para, başka şahıslar adına banka kartları, çeşitli kartvizitler ve cep telefonu ele geçirilmiştir. Araç ve şahısla ilgili olarak birimlerimizce gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir. Ayrıca şüphelinin Diyarbakır ilindeki irtibatlı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğüne gönderilmiş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda 4 şüpheli yakalanmıştır. Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde yapılan aralamalarda 1 adet ruhsatsız 7.65 çapınca tabanca ve dijital malzemeler elde edilerek incelenmek üzere el konulmuş olup, olayla ilgili detaylı soruşturma devam etmektedir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ