Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Kapı, Galatasaray tarihine geçti! Mustafa Kapı kimdir ve kaç yaşında? - Galatasaray Haberleri
        16

        The Guardian gazetesi, sarı-kırmızılı ekibin milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynadığı ve 2-0 kazandığı hazırlık maçının 89. dakikasında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı'yı gözden kaçırmamıştı.

        17

        Galatasaray'ın eski altyapı koordinatörü Emrah Bayraktar, geçen aylarda genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırılmasının, oyunculardan ziyade üst yapı anlayışıyla bağlantılı olduğuna vurgu yapmış ve Fatih Terim'e de bu konuda ayrı bir parantez açmıştı. Türkiye'de kulüplerin genç oyunculara şans verme konusunda sistematik bir planları olmadığına dikkat çeken Bayraktar, "Kulübe gelen teknik direktörlerin ilgisine, bilgisine ve tercihine bağlı olarak şans buluyorlar. Yani altyapıdaki yeteneklerin gelişimi maalesef tesadüflere kalıyor"

        18

        "Galatasaray özelinde konuşmam gerekirse son 15 yıla baktığımızda altyapıdan kazanılan oyuncular genelde Fatih Terim döneminde olmuş. Çok geriye gitmeye gerek yok önceki gelişinde de Emre Çolak ve Semih Kaya kazandırılmıştı, şimdi de Yunus ve Ozan şans buluyor. Kulüplerin parlatmayla ilgili olarak teknik direktörden bağımsız bir yol haritası olması gerekiyor ki şu an içinde bulundukları borç batağından çıkabilsinler. Her yıl ismini bir yıl sonra unuttuğumuz yabancı oyuncular alınıyor ancak belki de o oyuncuların borçları 10 yıl daha ödeniyor. Bu oyuncuları değer haline getirmemiz gerekiyor. Güvenildiklerinde, bu güveni gösterenleri mahcup etmediklerini kanıtlıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ