Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya RTÜK, Hadise’nin ‘Melek’ adlı klibini, karı-kocanın aldatma görüntüleri nedeniyle aile yapısını yozlaştıracak boyutta müstehcen buldu

        HT GAZETE / ANKARA

        Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İzleme ve Değerlendirme Dairesi, Hadise’nin “Melek” adlı klibinin “müstehcen” olduğunu ve “gençlerin ve çocukların ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğini” belirterek ceza verilmesini talep etti. Klibi yayınlayan Mercek TV’ye uyarı cezası verildi. Hadise’nin klibinde evli bir çiftin birbirini aldatma görüntüleri yer alıyor. Kurul toplantısında üyeler şikâyet edilen klibi izledi. Toplantıda ilginç tartışmalar yaşandı. Klibe ceza verilmesini savunan AK Partili üyeler, klipte yer alan kadınlı erkekli görüntüye işaret ederek, “Neredeyse sevişecekler” diye tepki gösterdi. AK Partili üyelerin oyuyla klibi yayınlayan kanala ceza verilmesi benimsendi.

        ‘CİNSEL İLİŞKİ RESMEDİLİYOR’

        Klibe ceza getiren RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi raporunda “Klibin başında eşiyle evde tartışan kadın, bir barda gördüğü erkekle yakınlaşmaktadır. Kadının erkekle sokakta başlayan öpüşmesi yatakta devam etmektedir. Birbirlerine sarılmaları, öpüşmeleri, kamera açısının erkeğin pantolonunu çıkarma görüntüsüne odaklanması, cinsel ilişkiyi resmetmektedir. Kendi evinde karısını başka bir erkekle yakalayan eş de tepki olarak başka bir kadını yatak odasına çağırmaktadır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ