Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Son dakika spor haberleri: Cem Bölükbaşı'ndan tarihi başarı: Formula 2'de yarışacak! - Motor Sporları Haberleri

        Milli otomobil sporcusu Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını açıkladı.

        Zorlu PSM Sky Lounge alanında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan 23 yaşındaki pilot, "Gerçekten kolay olmadı. Çok hızlı gerçekleşti. Önümüze çıkan her şansı değerlendirmeye çalıştık. Abu Dabi testleri Formula 2'ye ilk adım oldu. Sonunda gerçekleşti. 2022'de Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım." ifadelerini kullandı.

        Türk yarışçı Cem Bölükbaşı, Formula 2'de Charouz Racing System takımının sürücüsü olacak.

        REKLAM

        HABERTÜRK DUYURMUŞTU

        Habertürk editörü Yiğit Karaduman, Cem Bölükbaşı'nın önümüzdeki sezon Formula 2'de yarışacağını 14 Aralık tarihinde yayınlanan Damalı Bayrak programında duyurmuştu.

        EN BAŞARILI 10 PİLOTTAN BİRİ OLMUŞTU

        Cem Bölükbaşı, geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen Formula 2 test sürüşlerinde en başarılı 10 yarış pilotundan biri olmayı başardı.

        Cem, 15 yarışta 8 kez podyuma çıktığı ve 2 de zafer elde ettiği Euroformula Open'daki takımı Van Amersfoort ile test sürüşleri bitiminde 1.37.818 derecesi ile en iyi derecesini elde etti ve test sürüşleri sonrasında en başarılı 10 yarış pilotundan biri olmayı başardı.

        CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

        Espor dünyasından gelip gerçek yarışlarda tarihi zaferler kazanan genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Michael Schumacher Karting Akademisi'nde eğitim aldı.

        Formula 1 Espor etkinliklerine katıldı. Dijital yarışlarda gösterdiği performansla, 2018'de Borusan Otomotiv'in GT Serisi takımına katılarak gerçek pistlere geri döndü.

        2020'de Formula 3 Asya Serisi'nde mücadele etti. Daha sonra Euro Formula Open'da yarıştı.

        15 yarışa katılıp 8 kez podyuma çıktı ve 2 yarış kazandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ