Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Rusya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Milli Takım Kadrosu - Futbol Haberleri

        URO 2016'ya gruptan çıkamayarak erken veda eden A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesi hazırlık maçında Antalya'da Rusya ile karşılaşacak. Peki Türkiye-Rusya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte detaylar...

        TÜRKİYE-RUSYA MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Türkiye, 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı gruptaki ilk maç öncesi Rusya karşısında önemli bir provaya çıkacak. Türkiye-Rusya maçı bugün saat 21.30'da başlayacak. Sloven hakem Damir Skomina'nın yöneteceği maç Star TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Karşılaşmada Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

        ANTALYA STADYUMU'NDA HAZIRLIKLAR TAMAM

        Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Rusya ile bugün Antalya'da oynayacağı hazırlık karşılaşması için statta son hazırlıklar tamamlandı.

        İki ülkenin milli takımları Antalya'nın Belek bölgesine gelerek maç için hazırlıklara başlarken, kent merkezindeki stadyum da maça hazırlandı. Karşılaşma öncesinde stadyumda yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Stat çevresine demir bariyerler yerleştirilirken, stadyum dev Türk bayrakları ile süslendi.

        Maç günü statta 600'ü özel güvenlik bin 200'ü polis olmak üzere 2 bine yakın görevlinin yer alacağı bildirildi.

        KADRODA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, EURO 2016'da yer alan bazı önemli isimleri Rusya ve Hırvatistan maçlarının aday kadrosuna çağırmaması dikkati çekti.

        Milli takım kaptanı Barcelonalı Arda Turan başta olmak üzere, EURO 2016'da yer alan Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin ve Burak Yılmaz, aday kadroya çağrılmadı.

        12 FARKLI İSİM

        EURO 2016 kadrosuna göre 12 farklı futbolcu son açıklanan milli takıma davet edildi.

        Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi genç futbolcuları A Milli Takım'a çağıran Fatih Terim, bu isimlerin yanı sıra EURO 2016'da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre'yi de tekrar aday kadroya davet etti. Açıklanan aday kadroda yer alan ancak Beşiktaş ile oynadığı lig maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine ise Tolga Ciğerci kampa katıldı ve bu rakam 12'ye yükseldi.

        Öte yandan, Harun Tekin, Ahmet Oğuz, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Tolga Ciğerci ve Cengiz Ünder daha önce A Milli Takım forması giymedi.

        ÜST DÜZEYDE TEDBİR

        A Milli Futbol Takım'ın, Rusya ile oynayacağı hazırlık maçı için Antalya Stadı'nda yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Bugün statta 600 özel güvenlik ile yaklaşık 1200 polis görev yapacak. Karşılaşma günü stat çevresinde üst düzeyde güvenlikli tedbiri uygulanacak. Antalya polisi, stadı çevreleyen caddeye bariyer kuracak. Stat çevresinde 3 aşamalı güvenlik noktası oluşturulacak. Polis, ana bariyerin içerisinde ikinci kontrol noktası ve stat girişlerinde gözlem yapacak.

        Güvenlik bariyerinin içerisine biletsiz seyirci ile araç girişine izin verilmeyecek. Stat çevresinde Meltem Mahallesi ile Antalyaspor Kavşağı civarında resmi ve sivil polisler görev alacak. Meltem Mahallesi civarında gün içerisinde görev yapacak mobil ekiplerin yanı sıra statta bomba uzmanlara tarama faaliyetleri gerçekleştirecek.

        TÜRKİYE İLE RUSYA 18 YIL SONRA KARŞILAŞACAK

        A Milli Futbol Takımı, bugün Antalya'da ağırlayacağı Rusya ile 18 yılı aşkın süre sonra karşılaşacak.

        Milliler, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi, organizasyonun finallerine ev sahipliği yapacak Rusya ile bugün Antalya Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

        İki ülke A milli futbol takımları, geçmişte iki kez özel maçlarda karşılaştı.

        20 Nisan 1994'te Bursa'da yapılan maçı Rusya 1-0 kazandı. 22 Nisan 1998'de bu kez Moskova'da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi.

        Milliler, 22 yıl sonra ağırlayacakları Rusya karşısında üçüncü randevuda ilk galibiyeti almayı hedefliyor.

        Öte yandan Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12'sini kaybetti, 3'ünü kazandı. Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı.

        FATİH TERİM'LE 127. MİLLİ MAÇ

        Özel maçta bugün Antalya'da Rusya ile karşılaşacak A Milli Takım, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 127. müsabakasına çıkacak.

        A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

        Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 126 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı.

        Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 64'ü özel, 62'si resmi maçlarda 29 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu.

        Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 191 gol atan milliler, kalesinde ise 132 gol gördü.

        ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNDEKİ MAÇLAR

        Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 34 maçın biri hükmen olmak üzere 23'ünü kazandı, 8'ini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı.

        Milliler, 17'si resmi, 17'si özel bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 55 gol atıp, 31 gol yedi.

        Türk Milli Takımı, söz konusu dönemde sadece 5 maçta gol yollarında suskun kalırken, 14 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

        MİLLİ MAÇIN GELİRLERİ, ŞEHİTLERİN AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK

        A Milli Futbol Takımı'nın, Rusya ile bugün Antalya'da yapacağı özel maçın gelirleri 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışlanacak.

        Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, karşılaşmanın tüm gelirlerinin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Dayanışma Fonu'na bağışlanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

        Türkiye-Rusya karşılaşması hasılatının yanı sıra 5 milyon liralık ek bir yardımın da fona aktarılacağı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ