Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Burak Kaplan'a kefil oldu! - Beşiktaş Haberleri

        Alman 1. Lig (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart'ın teknik direktör yardımcısı Erdinç Sözer, Bayer Leverkusen'de forma giyen ve Beşiktaş'a transfer olacağı iddia edilen Burak Kaplan ile ilgili olarak, "Beşiktaş'a gitmesi durumunda Burak Kaplan'ın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

        Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da yetişen çok sayıda Türk kökenli oyuncunun, Real Madrid gibi uluslar arası alanda önemli takımlarda oynar hale geldiğini belirterek, "Mesut orada kendini çok iyi gösterdi. Nuri Şahin ve Hamit Altıntopu'un da çok başarılı olacağına inanıyorum. İlkay Gündoğan Nürnberg'den Dortmund'a transfer oldu. Mehmet Ekinci Bremen'de, Tunay Torun Hertha Berlin takımında oynayacak. Burak Kaplan belki Beşiktaş'a gidecek. Başarılı olan futbolcularımızın sayısı her geçen gün artıyor. Almanya'da görev yapan bir antrenör olarak Türklerin uluslar arası alanda ve takımlarda oynamasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

        Burak'ın Beşiktaş'a gideceği söylentileri ile ilgili olarak Sözer, "Burak özellikle orta sahada teknik bir oyuncu. Güzel çalışması lazım. Genç bir oyuncu. Çok güzel çalıştığı takdirde Beşiktaş'a gitmesi durumunda başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

        Köln kentinde 1 Şubat 1990 tarihinde doğan Burak Kaplan, Bayer Leverkusen takımının alt yapısında yetiştikten sonra geçen sezon bu takımda oynamış, bu sezon da 2. Lig takımlarından Greuther Fürth'e kiralanmıştı.

        Bayer Leverkusen adına Bundesliga'da 4 kez forma giyerek 2 gol atan Burak, 2. Ligde de bu sezon Greuther Fürth'te 6 kez forma giyerek 3 gol atmıştı.

        "TÜRK MİLLİ TAKIMI ÇOK İYİ GELİŞİYOR"

        Sözer, (A) Milli Takımının Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Brüksel'de Belçika ile karşı karşıya geleceğini de hatırlatarak, "Milli takımımızın kazanacağına inanıyorum. Türk Milli Takımı çok iyi gelişiyor. Galip olacağımıza inanıyorum. Ekip çok iyi. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Sözer, Fenerbahçe'nin de lige zor başladığını, ancak sonuçta şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, "Fenerbahçelileri tebrik ediyorum. Şampiyonluğu hak ettiler. Bunu kabul etmek ve buna saygı duymak gerekir" dedi.

        Galatasaray'ın başına Fatih Terim'in teknik direktör olarak gelmesinden sonra Galatasaray'ın da toparlanacağına inandığını da kaydeden Sözer, "Fatih Terim eski ve ustaların ustası bir hoca. Antrenörlüğü bilen biri. Güzel bir ekip ile yeni sezonda başarılı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ