Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan Macron'a çok sert Avrupa Ordusu tepkisi!

        ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Avrupa Ordusu' teklifiyle ilgili sert bir açıklama yaptı.

        Trump, "Macron, Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'dan korumak için kendi ordusunu kurmayı öneriyor. Fakat Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda olan Almanya'ydı. Bu Fransa açısından nasıl gelişmişti? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyorlardı" ifadelerini kullandı.

        ABD Başkanı Trump, "Sorun, Emmanuel'in Fransa'da onay seviyesinin %26 ile son derece düşük ve işsizlik oranının neredeyse %10 olması. O yalnızca konuyu değiştirmek istiyor. Ayrıca Fransa'dan daha milliyetçi bir ülke yok, son derece gururlu insanlar ve bu konuda haklılar" ifadelerini kullandı. Trump, tweet serisine kendi seçim sloganını Fransa'ya uygulayarak devam etti;"Fransa'yı yeniden harika yap"

        Fransa CumhurbaşkanıMacron, bu hafta Paris'te yaptığı açıklamada, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

        FRANSA'DAN TRUMP'A YANIT

        Trump'ın açıklamalarının ardından, Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Trump'ın açıklamalarına cevap verilmeyeceği belirtildi ve Macron'un 'Avrupa Ordusu' konusundaki duruşunun çok açık olduğu ifade edildi.

        Konuyla ilgili konuşan Macron'un danışmanı, "Trump'ın Avrupa tarihini hatırlaması çok güzel" yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ