Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - Letonya maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        REHA KAPSAL

        Skoru aldıktan sonraki topla aktif dinlenmeyi doğru yapamamamız, çabuk yaptığımız pas hataları ve konsantrasyon eksikliğimiz maçtan 1 puanla ayrılmamıza neden oldu. Letonya gibi Cebelitarık ve Karadağ maçları da rakibin topu bize bıraktığı oyunlar olacaktır. Mutlaka bu sıkışık fikstürden sonraki Dünya Kupası grup elemelerinde gerekli dersleri çıkartıp, daha farklı ve olumlu oynayacağımızdan hiç şüphem yok.

        2

        Şenol Güneş gibi oyunu ve oyuncuları geliştiren başarılı bir teknik adamımız olduğu gibi kaliteli ve arkadaşlık bağları kuvvetli bir oyuncu topluluğu var. Letonya'yla berabere kalmamız "BU HİKAYENİN SONUNU DEĞİŞTİRMEZ" çünkü bu milli takım gruptan birinci olarak çıkma başarısını gösterebilecek potansiyele fazlasıyla sahip.

        3

        GÜRCAN BİLGİÇ

        Herkesin bir kâbusu var, bizimki de Letonya galiba. Adamlar maç boyu "görünmez adam" gibi sadece sahada oldukları sanılan, ancak planlarından vazgeçmeyen androidler gibiler "Bu da bize bir ders olsun" diyeceğiz ama yakıştıramıyorum bu takıma. Kapanacak rakibi açmak için erken gol lazımdı, bulduk.

        4

        Umutlarını bitirmek için farkı ikiye çıkarmak gerekiyordu; yaptık. Yetiştiler bize ama üçüncüyü de attık. Avrupa Şampiyonası öncesinde aslında en acı dersi aldık. Çoktan öğrenmiş olmaları gereken, geçmişte onlardan öncekilerin çokça yaptığı, "Biz bitti demeden bitmez" faktörünü Letonya öğretti onlara.

        5

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Korktuğumuz başımıza geldi. Okyanusları aştık, boyumuzu aşmayan derede boğulduk. Nedir bu Letonya‘dan çektiğimiz? Hollanda‘ya, Norveç‘e puanı keybetsek canım yanmayacak. Grup maçlarına başlarken, “3 maçta 7 puana razı mısınız?” deseler zil çalar oynardık. Ama Hollanda, Norveç gibi grup liderliğinde iddialı iki takımı toplam 7 gol atıp yendikten sonra, ilk turu kendi sahamızda beraberlikle bitirmek bir “burukluk” yarattı.

        6

        Bu kadar umut bağladığımız Milli Takım, ne kadar etkisiz olursa olsun 3-1 öne geçtiği maçı 3-3‘e getirmemeliydi... 3 maçtaki 7 puana, atılan 10 gole ve yenilmezliğe rağmen canım sıkkın... Okyanusları aşıp, derede boğulduğumuz için...

        7

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Harika bir 45 dakika oynadık. Maçı kolaylıkla bitirecek pozisyonları da yakaladık. 4-5 gol atabileceğimiz devreyi 2-1 önde tamamladık. İkinci yarıda yorgunluk belirtileri milli takımımızda baş gösterdi. Teknik becerileri yüksek Hakan, Yusuf ve Kenan gibi oyuncuları çıkarınca ileride top tutamadık ve üretken olamadık. Yaptığımız değişiklikler de oyunu tutmamızı sağlayamadı. Beklenmedik iki puan bıraktık. Ama bence 3 maçta alınan 7 puan iyi bir başlangıç oldu.

        8

        UĞUR MELEKE

        Yedi günde üçüncü müsabakayı oynayan oyuncularımızın yorgunluğu ikinci devrenin ortalarında belirgin hale gelince değişiklikler kaçınılmaz oldu. O noktada Şenol Güneş’in bu elemelerde ilk kez hata yaptığını düşünüyorum: Kenan-Yusuf-Hakan’ın üçünü birden çıkarıp Enes-Burak-Caner’e döndükten sonra önde top tutamadık. Değişiklik gerekiyordu ama bu denli tutucu olmamalıydı hamleler. 2020’ler gibi başladığımız maçı 80’lerdeki kaygılı halimizle bitirdik ne yazık ki. Elimizdeki 3 puanı yanlış değişikliklerle heba ettik maalesef.

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        Herhalde Letonya'ya karşı birileri bize kara büyü yaptı! Hep aynı filmi izliyoruz. 2004 Avrupa Şampiyonası elemesinde de maç 2-0'dan 2-2'ye gelmişti. Son hazırlık maçı da 3-1'den 3-3'e geldi. Tıpkı dünkü karşılaşma gibi. Şanssızlık mı yoksa kara büyü mü bilmiyoruz ama bunları yaşamak hiç de arzu etmediğimiz bir şeydi. Böyle bir maçtan sonra teselli için 'En azından bir puan aldık' cümlesini kurmayı isterdim ama ben 2 puan kaybıyla yaşanan üzüntü tarafındayım.

        10

        ATTİLA GÖKÇE

        Letonya sonucundan bağımsız olarak düşündüğüm bir şey daha var: Türkiye eleme gruplarında artık liderliği hedef almalı! Bugüne kadar oynadığımız tüm elemeleri ikinci ya da üçüncü sıralarda bitirdik. O günkü statülerle play off maçları kazandık ya da kaybettik... Çoğu zaman grup birinciliğini favorilere bırakıp, ikincilikteki rakiplerimize yoğunlaşan planlamalar yaptık.

        11

        Biliyoruz ki bu yol sık sık kapanabilir. İkinciliklere, birincilik hedeflerine ulaşamadığımız zaman katlanabiliriz. Bugünün gerçek hedefi grup birinciliğidir. Bu çocukların kafasında ve kalbinde daha büyük hedefler var, biliyorum. Hazırlanın… Sizleri final heyecanına çağırıyorum.

        12

        BİLAL MEŞE

        Letonya’ya takılı kaldık! Ahhh güzel adamlar ahhh, sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz, bu skor sizlerin başarılarına asla gölge düşürmez, inanın. Ne güzel Dünya Kupası finallerinin anahtarını cebimize koyacaktık, olmadı, sadece kredimizden birazcık harcadık, hepsi o kadar. O dünyanın kapısını açacak anahtar yine hep sizin cebinizde olacak biliyoruz, zor günlerin takımısınız, grubun en büyük favorisi yine sizsiniz, biz de sizinle gurur duymaya devam edeceğiz.

        13

        TOLGA ZENGİN

        Birçok şey söylenebilir, yorgunluk veya rehavet. Hollanda ve Norveç maçında nasıl oynaması gerektiğini bilen bir takım vardı. Bu maçta öne geçtik 2-0 ama maçı ortak ettik rakibe. Rakibe göre skora göre oynayamadık. Hakan çıkarken kasığını tutuyordu. Burak'ın hastalığı var dendi. Skor 3-3'e geldikten sonra oyunu Hakan, Yusuf sahada olsa daha da ileri yığabilirdik oyunu.

        14

        Şenol hoca oyunu tutmaya çalıştı yorgunluk anlamında gördüğü şeyler olabilir. Çok da geniş kadromuz yoktu kadrodan çıkan oyuncular nedeniyle. 3 maçta 7 puana maçlar başlamadan herkes kabul ederdi. Hatta 2 beraberlik ve Letonya galibiyeti bile kabul edilebilirdi. Dünyanın sonu değil. Çözülemeyecek bir durumumuz yok. Geliştirmemiz gereken şeylerimiz var. En önemli çıkarmamız gereken dersimiz kötü günümüzde bile olsak kazanmamız gerekiyor.

        15

        FEYYAZ UÇAR

        Birincilik veya ikincilik için mücadele ederken burada giden 2 puanı çok arayacağız. Letonya'ya bizden başka, rakiplerimizden başka puan kaybeden olacak mı? Sanmıyorum. "Yemeği pişirirsin, eti pişirirsin dinlendirirsin. Biz golü de atıyoruz, yemek pişmiş hemen yemeye başlıyoruz. Bir dur orada pas yap. Duran toplarda ve kontralarda problem yaşıyorduk, yine yaşadık. Kabus diyecek şeyleri bu maçta yaşadık.

        16

        Bu takım bize o sıkıntıları yaşatmaz diyoruz, bu takım bize o duyguları yaşatmaz diyoruz ama ilk fırsatta lastiğimiz yine patladı. Bunu maçın ilk 11'inden başlayarak, bizim çocuklarımıza üst üste 3 maç ağır geliyor demek ki veya skoru çözecek oyuncularımızı daha sonra mı alsaydık oyuna mesela.

        17

        NİHAT KAHVECİ

        Rakip öyle bir fizikli ki, doldur boşalta döndü. Gereksiz fauller yaptık. Taylan'ın bir tane faulü var, yapmaması gerekiyor. Çünkü rakip çok fazla gelmiyor, düşenleri almak istiyor. Ruh halim sanki son dakika golü yiyip yenildik gibi. "Bu 3 maçımıza başlamadan önce 7 puanı verseler kabul eder miydiniz deseler ben imzamı atardım. Bir Hollanda beraberliği gibi düşünerek 7 puan kötü değil veya Norveç beraberliğiyle. Biraz üzücü oldu bu sonuç. Eylül'e kadar ara olacak ama bu jenerasyona galibiyetle bitirmek yakışacaktı. Onlar da sanıyorum demoralize olmuşlardır.

        18

        TUGAY KERİMOĞLU

        7 puan tamam bazı şeyleri izah edebilir ama 3-1 elinizdeyken oyunu öldürmeniz lazım. Rakip hükmetmemesi lazım. Oyunu kontrol altına da alamadık. Değişiklikler de bir etken olabilir. Bu levelda oynuyorsanız böyle maçları kazanmanız gerekiyor. Nerelerde ne hatalar yaptık, oyunun neresinde hatalar yaptık görmek gerekiyor.

        19

        AYHAN AKMAN

        Letonya gibi kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz. Şapkamızı önümüze koyup, bu tip takımlara karşı nasıl oynamamız gerekiyor bunu düşünmemiz lazım. Baskılarımız iyi değildi. Önde bastık ama adamlar çıkış yapabildi. En azından alışkın oyunu 3-1'den sonra oynayabilirdik. Kendi sahamızda pozisyon alıp, kontraya dayalı oynayabilirdik. Biraz daha önde basalım tercihi yanlıştı. Oyun modelimiz bir önceki maçlarda oturmuştu. 3-1'den sonra kendi gerçeklerimize göre oynamalıydık. İki tane duran toptan gol yedik. Duran toplarda tehlikeyi uzaklaştıramadık.

        20
        21