Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: Uludağ ve Kartalkaya'da telesiyej korkusu! Uludağ'da teller koptu, Kartalkaya'da trafo patladı! Bursa haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'nin en önemli iki kış tatili bölgesinde kazalar yaşandı. Bolu Kartalkaya'da trafo patlaması sonucu vatandaşlar telesiyejde 4,5 saat mahsur kalırken, Bursa Uludağ'da da telesiyejin tellerinin kopması sonucu 1 turist yaralandı.

        Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da etkili olan kar yağışı kayakçıların yüzünü güldürdü. Sömestr tatili sebebiyle 68 santimetre kar kalınlığına sahip Uludağ dolup taştı. Diğer yandan Kartalkaya'da da 175 cm'e ulaşan kar kalınlığıyla, otellerde doluluk oranları arttı.

        REKLAM

        Yoğunluğun yaşandığı iki kış tatilinin gözde noktalarında telesiyej arızası yaşandı. Can kaybının yaşanmadığı olaylarda Uludağ'da 1 turist yaralandı, Kartalkaya'da da vatandaşlar mahsur kaldı.

        KARTALKAYA'DA TRAFO PATLADI

        Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da elektrik trafosunun patlaması sonucu, tatile gelen vatandaşlar telesiyejde mahsur kaldı.

        Kartalkaya, İstanbul ile Ankara arasında konumlanan ve Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan bir kayak merkezi olarak her mevsim tatilcilerin ilgisini çekiyor.

        Kar kalınlığının 175 cm'i bulduğu tatil merkezinde bir trafoda patlama meydana geldi. Trafonun patlaması sonucu, telesiyeji kullanan vatandaşlar mahsur kaldı.

        Ekiplerin özel ekipman ve uzun çalışmalarıyla birlikte, mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

        ULUDAĞ'DA TELLER KOPTU, 1 TURİST YARALANDI

        REKLAM

        Uludağ’da kayakçıların ve tatilcilerin kullandığı telesiyejin telleri kopunca bir turist yaralandı. Jandarma ekiplerince kar motoruyla hastaneye kaldırılan turist tedavi altına alınırken, telesiyeji tamir etmek için gelen işçi ise adeta ölüme meydan okudu. Arka arkaya yaşanan ihmaller kameraya yansıdı.

        KAZA UCUZ ATLATILDI

        Eğlenmek için kayak pistlerine çıkan yerli ve yabancı turistler telesiyejlerle tepeye tırmanırken, hor kullanılan alet ve görevlilerin ihmali nedeniyle yaşanan kaza ucuz atlatıldı.

        Çift taraflı dönen telesiyejlerden birinin telleri arıza nedeniyle kopunca kayak yapmak için piste çıkan Rus bir turistin başına çarptı. Durumu fark eden vatandaşlar yaralının yardımına koşarken, jandarma ekiplerine bilgi verdi.

        İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen jandarma, yaralı turistin yardımına koştu. Gerekli tedbirler çerçevesinde kar motoru ile yaralı sağlık kuruluşuna kaldırıldı. Rus turistin durumunun iyi olduğu belirtilirken, arıza için gelen bir işçi ise telesiyeji tamir etmek için tırmandığı direkte adeta ölüme meydan okudu. İş güvenliğini ihmal eden çalışan da kameraya yansıdı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ