Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        14.05.2016

        ■ Offtown Festival, bugün saat 12.00 itibarıyla Sabancı Üniversitesi Kampusu’nda başlayacak. Özgürce dans etmek için ‘Town of Dance’; meydan okumayı sevenler için ‘Town of Sports’; gün boyu müzik dinlemek ve keyif yapmak isteyenler için ‘Town of Music’, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle ‘Towns of Arts and Hobbies’ gibi 4 farklı alana yayı- lacak festivalde Mirkelam, Yüksek Sadakat, Mahmut Orhan, The Away Days, Six Pack, Geeva Flava ve Beray performansları izlenebilecek.

        ■ Mehmet Erdem, Frankie İstanbul’un zamansız sanat- çıları ağırladığı ‘Timeless Moments’ sahnesine konuk oluyor. Konser saat 20.00’de.

        ■ Progressive house ve trance müziğin efsanesi Markus Schulz, yeni albümü ‘Watch The World’ turnesi kapsamında 22.00’de garajistanbul’da sahnede olacak.

        ■ Zara, 21.00 itibarıyla Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Göksel, 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Dünyanın en kalabalık senfonik rock/metal grubu Haggard, 21.00’de KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak.

        ■ İş Sanat Kültür Merkezi, saat 20.00 itibarıyla geliri ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu Burs Fonu’na bağışlanacak 60 Yılın Türküsü - Türk Halk Bilimi Topluluğu Mezunları Halk Müziği Koro konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Yüksek Sadakat, 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Listeleri sallayan Demet Akalın 23.00’te Sahne İstanbul’da.

        ■ Pera Müzesi’nin düzenlediği, farklı disiplinlerden beslenen ‘Klasik Cumartesi’ serisinin sezon sonu konseri Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar saat 17.00’de.

        ■ Hafta sonu eğlencesi için alternatif program arayanlar; Renkli Su Savaşları Festivali, DJ performansı ve çeşitli etkinliklerle Elmas Kum Plajı’nda gerçekleşecek. Beşiktaş’tan kalkacak ilk tekne saati 11.00’de.

        ■ The Met: Live In HD projesi kapsamında cumartesi akşamları Akmerkez’de canlı olarak yayınlanan Metropolitan Opera’nın bu haftaki programında Il Barberie de Siviglia (Sevil Berberi) yer alıyor. Il Barbiere di Siviglia, saat 19.30’da izleyicilerle buluşacak.

        ■ Türkan Saylan Kültür Merkezi, 20.00 itibarıyla Şef Erdem Nusret Karakaş yönetimindeki Nazım Hikmet Akademi Korosu performansına ev sahipliği yapacak. Konuk sanatçı Emin İgüs iken piyanoda Naile Ilgaz yer alacak.

        ■ Les Ambassadeurs Bar’da devam eden caz konserleri kapsamında, saat 22.00’den sonra sahne Giovanni Mirabassi Trio feat. Sarah Lancman’ın olacak.

        ■ İslam Manafov piyano resitali, saat 20.00 itibarıyla Yeldeğirmeni Sanat Merkezi sahnesinde.

        ■ Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri saat 22.30’da Babylon Bomonti sahnesinde gerçekleşecek.

        ■ 2 yıl önce ‘Sildim Adını’ albümüyle müzik yolculuğuna başlayan Hediye, 23.00’te Kulis’te.

        ■ Arsu Sahne, saat 18.00’de genç sanatçı Utku Geçgel’in piyano resitaline ev sahipliği yapacak.

        ■ Romantik şarkıları ve yorumuyla İlyas Yalçıntaş, saat 19.30’da Trump Cadde sahnesinde olacak. Konser ücretsiz.

        ■ Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Selahattin Alpay, saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ 20. Uluslararası Ankara Caz Festivali kapsamında Kerem Görsev Vocal Jazz Project feat. Elif Çağlar, Next Level sahnesinde olacak.

        ■ Heavy Sky, ilk albümü ‘Dreamer’ın lansman konseriyle saat 21.00’de Noxus sahnesinde.

        ■ Vodafone FreeZone Festivali kapsamında Teoman ve Duman’la birlikte Selami Şahin, 17.00’de Kentpark AVM sahnesinde olacak.

        ■ Can Bonomo, sevilen şarkılarıyla saat 22.00’de Keçi sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Container Hall sahnesi saat 21.00 itibarıyla enerjik ve hüzünlü parçalarıyla tanınan Riff Cohen konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ 9 Eylül ve Ege Üniversitesi’nin Kültür Sanat topluluklarının da destek verdiği Epifoni Spring Fest, saat 14.00 itibarıyla İzmir Arena’da gerçekleşecek. Sahnedeki isimler Hi-Head, Ancak ve Ancak, Son Feci Bisiklet, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kurban ile mor ve ötesi olacak.

        BURSA

        ■ Sevilen şarkılarıyla Mustafa Ceceli, 23.00 itibarıyla Bursa Suare sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Yıldız Tilbe, 22.00’de Jolly Joker’de olacak.

        ■ Emre Sertkaya, 21.00’de Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

        MERSİN

        ■ Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu konseri saat 20.00’de Soli Pompeiopolis konser alanında ücretsiz olarak gerçekleşecek.

        ÇANAKKALE

        ■ Troia Battle, bugün ve yarın 16.00 itibarıyla Çanakkalelilere eğlence ve dans dolu bir gün yaşatacak. Truva atının altında gerçekleşecek bu heyecanlı kapışmada break dance ustası katılımcılar jüri önünde dans yeteneklerini sergileyecek.

        15.05.2016

        ■ %100 Music Presents: Parkfest, şehrin ilk açık hava festivali olacak... Amerikalı rapçi ve söz yazarı Azaelia Banks, İsrailli müzisyen Riff Cohen ve Fransız şarkıcısı Jain’in sahne alacağı Parkfest’te ayrıca DJ/Prodüktör Veyasin’in heyecan verici ve büyük ilgi toplayan seti Hey Douglas’ın özel şovunun yanı sıra özgün retro pop tarzıyla Gökçe Kılınçer de KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak.

        ■ Gürcü Sanat Evi Çok Sesli Korosu, saat 18.30’da Beyoğlu Kültür Sanat’ta bir konser verecek.

        ■ İstanbul Kürt Kültür ve Sanat Festivali’nin kapanış konseri 17.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek. Sahnedeki isimler Lawje, Xêro Abbas, Mem Ararat, Şîlan Dora, Ferhad Mansuri, Meral Tekçi, Hani, Bajar, Goven (Koma Ehmede Xani) olacak.

        ■ Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri kabul edilen Joshua Bell, saat 21.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da bir konser verecek. Bell’e piyanoda Sam Haywood eşlik edecek.

        ■ Ayvalık’ta yaşayan çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerini güçlendirmeyi hedefleyen Zeytin Çekirdekleri’nin, Beni Duyuyor musun? adlı korosu, saat 14.30’da Tophane’deki Antrepo 1 Sergi Salonu’nda bir konser verecek.

        ■ Mezzosoprano Lerna Baloğlu Akbulut, gitarist Haluk Onat Akbulut ve piyanist Işıl Giray’dan oluşan Tres Ensemble, saat 19.00’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Haggard, saat 21.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ ODTÜ MD Vişnelik sahnesi Fransız sanatçı Imany konserine ev sahipliği yapacak. Konser saat 19.00’da.

        MERSİN

        ■ Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Haydn Quartet, saat 20.00’de M.Ü. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu sahnesinde bir konser verecek.

        16.05.2016

        ■ Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde saat 19.30’da başlayacak Şehir Festivali’nde sahnede Athena olacak.

        ■ Rock müziğin efsanevi ismi Cem Karaca’yı anma konseri, saat 20.00’de CRR Konser Salonu sahnesinde gerçekleşecek. Etkinlikte Cem Karaca’yla özdeşmiş şarkılar Hakan Aysev, Can Bonomo ve Retrobüs tarafından seslendirilecek.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi, saat 22.30 itibarıyla Naz Cimilli konserine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ Joshua Bell, 21.00 itibarıyla Congresium Ankara’da sahne alıyor. Bell’e piyanoda Sam Haywood eşlik edecek.

        İZMİR

        ■ Made in Holland Barok Günleri etkinliği kapsamında Camerata Trajectina, saat 20.30’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon sahnesinde olacak.

        MERSİN

        ■ Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında saat 20.00’de Katolik Kilisesi soprano Otilia İpek ve piyano sanatçısı Terane Abbaszade performansına ev sahipliği yapacak.

        17.05.2016

        ■ Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen Şehir Festivali kapsamında, Sıla, 19.30’da sahnede olacak.

        ■ 5 Cocktails & More, Karpuz Etkisi’ni ağırlayacak. İstanbul gece hayatında dans etmeyi seven; içlerinde tasarımcı, stil danışmanı, iletişim danışmanı ve dövme sanatçısı barındıran 8 kadın kumandayı ele alıp DJ kabinine geçecek 70’ler, 80’ler ve 90’ların disco ve funk müzikleri ile eğlendirecek.

        ■ Vestel Gururla Yerli Konserleri’nde bu hafta, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu saat 21.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Ege Üniversitesi Rock Topluluğu’nun organize ettiği Ege Rock Fest, bu yıl dinleyicilerle, Ooze Venue’de buluşacak. 18.00’de T.T.N Metallica Tribute ile başlayacak festivalde Yabgu, Hi-Head, God Mode, Positive Project, Umut Kaya ve Pentagram sahnede olacak.

        ■ Uluslararası İzmir Festivali 30.Yıl Açılış Konseri’yle keman sanatçısı Joshua Bell sahnede olacak. Bell’e piyanist Sam Haywood eşlik edecek. Konser saat 21.30’da Ahmed Adnan Saygun sahnesinde gerçekleşecek.

        18.05.2016

        ■ Coachella 2016 headliner’larından Tensnake, dinleyicileriyle Klein’da buluşacak.

        ■ Otto Nicolai’ın Windsor’un Şen Kadınları adlı operası saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Sahnesi’nde izlenebilecek. Piyanist şef Paolo Villa, koro şefi Volkan Akkoç.

        ■ Begüm Tarako, yeni albümü ‘7’nin lansman konseriyle saat 21.00’de Roxy sahnesinde olacak.

        ■ Camerata Trajectina, 20.30’da Deniz Müzesi Çaka Bey Sergi Salonu’nda bir konser verecek.

        İZMİR

        ■ Ege Rock Fest’in ikinci gününde Ooze Venue’de saat 18.00’de buluşacak isimler şunlar: Sonraki İstasyon, Madrabaz, Tuğçe Bürge, Parça Tesiri, Başıbozuk, Melis Danişmend ve Kurtalan Ekspress-Umut Kuzey.

        19.05.2016

        ■ Kıraç, Niyazi Koyuncu ve Grup Günebakan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konseriyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda olacak.

        ■ KüçükÇiftlik Park, saat 16.00’da Ulusal Gençlik Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Etkinlikte Timur Selçuk, Anadolu halk dansları gösterisi sunacak MİR Sanat Topluluğu, türküleri cazla birleştiren BrasSolist, rock grubu Pera, Oğuzhan Uğur ve Feridun Düzağaç sahnede olacak.

        ■ Melis Kar, 21.00’de Jolly Joker’de bir konser verecek.

        ■ KadıköySahne, saat 22.00’den sonra Karadeniz Rock grubu Meşona konserine ev sahipliği yapacak.

        NEVŞEHİR

        ■ Bu yıl ikincisi düzenlenen Cappadox Festivali kapsamında saat 17.00’de Bezirhane’de Brian Eno tarafından keşfedilen müzisyen, mistik ve kahkaha meditasyonu icracısı Laraaji; saat 18.00’de Uçhisar Çiftlik Evi’nde Anadolu folk rezonanslarını da deneylerine katmış, minimal, atmosfer yaratan tarzıyla Esmerine; saat 19.00’da Bezirhane’de kemanın yeni kuşak virtüözlerinden genç solist Emre Enginsaat; saat 20.00’de Uçhisar Kale’de derin ve güçlü sesiyle Karsu; saat 21.00’de çellist Adam Hurst; saat 22.00’de Perili Ozanlar Vadisi’nde folk müzik ile caz ve rock’ı bir araya getiren Gevende; saat 23.30’da Perili Ozanlar Vadisi’nde modern elektronik müziği Kapadokya’da Anadolu müzik gelenekleriyle buluşturacak İnsanlar konserleri gerçekleşecek.

        20.05.2016

        ■ Teoman Kumbaracıbaşı ve Acaipademler, saat 19.00 itibarıyla 60 Metrekare ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ teknesinde performans sunacak.

        ■ Antonio Pirolli şefliğindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, saat 20.00’de Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konseriyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

        ■ Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi, saat 20.30’da Metin ve Kemal Kahraman kardeşlerin konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Elektronik dans müziğinin mihenk taşlarından John Digweed, 20 Mayıs akşamı Klein kabininde olacak.

        ■ Rock grubu Kurban, saat 22.30’da KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ■ Kulis sahnesi 23.00’te Mehtap Meral konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Mirkelam, 21.30’da sevilen şarkılarıyla Beyrut Performance sahnesinde olacak.

        ■ Mask Live Music Club sahnesi saat 22.00’de Kalben konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Koray Candemir, 22.00’de Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ Pop müziğin ünlü isimi Hande Yener ft. Çağın Kulaçoğlu Party ile 23.00’ten sonra Xlarge Club’ta.

        ■ Kolektif İstanbul, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde bir konser verecek.

        NEVŞEHİR

        ■ Cappadox Festivali’nin ikinci gününde 17.00’de Bezirhane’de Diyarbakırlı Ermeni müzisyen Udi Yervant; saat 18.00’de Uçhisar Çiftlik Evi’nde Ceylan Ertem, Cenk Erdoğan, Cihan Mürtezaoğlu; saat 19.00’da Bezirhane’de Fennesz; saat 20.00’de Uçhisar Kale’de Sun Ra Arkestra; saat 21.00’de Bezirhane’de Şirin Pancaroğlu; saat 22.00’de Perili Ozanlar Vadisi’nde Erik Truffaz Quartet; saat 23.30’da Perili Ozanlar Vadisi’nde İlhan Erşahin ve Oceanvs Orientalis konserleri gerçekleşecek.

        MERSİN

        ■ Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında saat 20.00’de Borusan Quartet konseri St. Paul Anıt Müzesi’nde izlenebilecek.

        MÜZİK

        Sadece müzik kitapları yayınlayacaklar

        ‘Kara Plak Yayınları’

        “3 yıl önce bugündü. Karşımıza bir kitap çıktı, ertesi gün başka bir kitap, sonraki gün bir başkası derken tesadüfen bir hafta içinde, ‘Bunun çevrilmesi lazım, birileri bunu bassa keşke’, dediğimiz birkaç kitap gördük. Hepsi de müzikle ilgiliydi. Biz de yayıncıydık, bazen editördük bazen çevirmen, yeri geliyordu düzelti yapıyorduk, yeri geliyordu yazarlığa soyunuyorduk. Sonunda bir akşam şöyle dedik: “Her şeyi de başkalarından beklemeyelim, madem ki yapabiliriz, hadi yapalım, bu kitapları da biz basalım!” İşte, sadece müzik kitapları basmak üzere yola çıkan Kara Plak Yayınları’nın ortaya çıkış hikâyesi böyle... Yayınevinin kurucuları Betül Kadıoğlu ve Koray Löker’e sorduğumuzda: “Biz önce yayınevi kurmaya karar verip sonra onun çerçevesini çizmedik, bir çerçeve çizip onu gerçekleştirmenin yolunun yayınevi kurmak olduğunu gördük. Sadece müziğe değil, bu alanda yazılmış kitaplara da ayrıca ilgimiz vardı, karşımıza çıkan, bizi çok heyecanlandıran kitaplar oldu” şeklinde yanıtlıyorlar.

        Ankara’dan Kadıköy’e5 maddedeKara Plak Yayınları

        ■ Kara Plak Yayınları, Kadıköylü bir yayınevi ama Betül Kadıoğlu ve Koray Löker aslında Ankaralı; okul hayatlarının geçtiği, müzik zevklerinin şekillendiği yer de Ankara. “Cover gruplarının zirvede olduğu yılları Saklıkent, Gölge, Manhattan, Eski Limon gibi mekânlarda geçirip, özellikle müzik ortamının hayli canlı olduğu 90’larda çok iyi müzisyenleri Ankara’da dinledik” diyorlar.

        ■ Kara Plak Yayınları olarak kendilerine gelen her öneriyi değerlendirip, yayın programını bugünkü haline temelde ikisi getirmiş olsa da müzisyen, müzik yazarı ve yayıncı dostlardan da tavsiye almayı ihmal etmiyorlar. Fikirlerden çok bir şey yazmayı önerebilecek insanlara gerçekten ihtiyaç olduğunu, özellikle Türkiye’den müziklerle ilgili üretilebilecek içerik konusunda yeni insanlarla tanışma fikrinin onları da çok heyecanlandırdığını ekliyorlar.

        ■ Yayınladıkları ilk kitap Hunter Davies’in meşhur Beatles biyografisi. Bundan hemen sonra İngiliz yazar Richard Skinner’ın Erik Satie’nin hayatından yola çıkarak yazdığı bir roman geliyor.

        ■ ‘Albüm kitapları’ dedikleri 33 1/3 serisinden her biri tek bir albüme odaklanmış kitaplardan yapılan çeviriler: U2’nun ‘Achtung Baby’, Radiohead’in ‘OK Computer’, Bob Dylan’ın ‘Highway 61, Revisited’ ve Bruce Springsteen’in ‘Born in the USA’ albümleri hakkındaki kitaplar da yayın programlarında yer alıyor.

        ■ Bir benzerini de Türkiye’den albümler için yapmayı planlıyorlar. Murat Meriç ilk kitabı Erkan Oğur’un ‘Bir Ömürlük Misafir’ albümü için yazıyor.

        VİZYON

        İki sinema ustası ‘Hitchcock / Truffaut’

        Sinemanın yöneldiği istikamete azami derecede etki eden iki yönetmen, Alfred Hitchcock ve François Truffaut arasında kurulan bir köprü... Film, Truffaut’nun Hitchcock’la yaptığı 3 gün süren söyleşiden derlediği 1966 yılında yayımlanan kitabı ‘Hitchcock’a Göre Sinema’dan ilham alıyor. Fincher, Schrader, Scorsese gibi pek çok isim belgeselde, bu iki büyük yönetmene saygı duruşunda bulunuyor.

        ‘Dehşet Treni’ kalkıyor

        Bir gece yolculuğu ve bilinmeyen bir yaratık tarafından saldırıya uğrayan tren... Tren, ne olduğu belli olmayan bir cisme çarpıp orman ortasında kaldığında cehennem gibi bir gece başlar; yaratık trende karşılaştığı herkesi öldürürken, geriye kalanların ümitleri de yavaş yavaş tükenmeye başlayacaktır.

        Gelen gideni aratır ‘Kötü Komşular 2’

        Mahallelerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini düşünen Mac ve Kelly’nin yeni komşuları hiç tahmin etmedikleri şekilde eskisini aratacaktır. Okullarının baskıcı sisteminden sıkılan Kappa Nu kardeşler, kendi evlerini açmaya ve istedikleri şekilde yaşamaya karar vermişlerdir. Teddy karizmasıyla kardeşleri etkileyebilirse Kappa’ların kepenklerini indirebileceklerdir.

        Bu kuşlar neden öfkeli? ‘Angry Birds’

        Kuşların neden bu kadar öfkeli olduğunu öğrendiğimiz filmde, mutlu fakat uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya gidiyoruz... Ada domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek bu dışlanmış uçamayan kuşlara kalır.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, Samsun, Bodrum, Antalya, Kocaeli, İskenderun ve Çorluluları spor dolu eğlenceli bir gün bekliyor! Decathlon, Türkiye’deki mağazalarında 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramına özel bir Spor Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Mağazadan mağazaya etkinlikleri değişiklik gösterecek olan festivalde frizbi yarışması, gol atma yarışması, masa tenisi turnuvası, çember çevirme yarışı, yavaş bisiklet sürme yarışı, çadır açma-kapama yarışması, tırmanış duvarı etkinliği, tenis dersi, masa tenisi turnuvası, ok atma dersi, trambolinde zıplama, capoeira şovu, spinning, pilates, cross feet, boz, kick box, karate, hip-hop, ritim grubu, eskrim, binicilik, kaykay gösterisi, kalp yaşı testi, zumba, bale gibi çeşitli aktiviteler yer alacak.

        ■ Ketty Hakko’nun torunlarına Büyük Anne K’nın Öyküleri masal kitapları, Çaba Derneği ve Vakko işbirliğiyle özel bir amaca hizmet edecek. Vakko mağazalarında satışa sunulan, 3 set ve 15 masaldan oluşan kitaplardan elde edilecek gelir, çocukların eğitimine destek olmak üzere Çaba Derneği’ne bağışlanacak.

        ■ ETİ’nin hareketli ve sağlıklı yaşamı teşvik amacıyla 2014’te Aktif Yaşam Derneği ile hayata geçirdiği Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk projesi bu yıl merkezine ‘mahalle’yi alacak, bisikleti mahalleli kadınların hayatına taşıyacak. İstanbul’da mahalle kültürünü yansıtan ve koruyan semtlerden Beykoz’un pilot bölge olarak seçildiği proje, kadınların birbirlerine altın almak yerine bisiklet hediye etmelerini teşvik edecek.

        ■ Eğlenceli etkinlikler, yarışmalar ve sokak hayvanları yararına minik dostlarınız için alışveriş yapabileceğiniz renkli stantların yer alacağı Patifest 2016, yarın Sarıyer Club Rintintin’de gerçekleşecek.

        ■ Souq, 2.5 yıldır Karaköy’de düzenlediği onlarca pazardan sonra ilk kez yer değiştiriyor. Souq Bomonti, bugün ve yarın Bomontiada’da kurulacak. Yine özenle seçilen katılımcılardan oluşan etkinlikte güzel müzik, yemek, kahve, kokteyller, plaklar, dergiler, çiçekler, objeler ve kıyafetler olacak. Gün boyu sürecek workshop’ların da eşlik edeceği Souq Bomonti’de müzik bugün Barış K’ya, yarınsa Space Girls’e emanet.

        YEME - İÇME

        ■ Rumelihisarı sahilde, iskelenin karşısındaki Kiss The Frog, taze deniz ürünleri ve zengin mönüsüyle dikkat çekiyor. Mekân alışık olmadığınız lezzetlerde deniz ürünleri tecrübesi yaşamanız için ‘Seafood Brasserie’ konseptiyle öne çıkıyor.

        ■ Eşsiz manzarası, ferah atmosferi ve tertemiz deniziyle İstanbul’un en yakın kaçış noktası olan Elio Sedef, hem şehir karmaşasından kaçmak isteyenler hem de özel günlerini unutamayacakları anılara dönüştürmek isteyenler için şık bir alternatif sunuyor. Dört ayrı mutfaktan sunulan özel lezzetleri, DJ ve canlı müzik performanslarının eşlik ettiği mekânı değerlendirmeye alın...

        SAHNE PERFORMANS

        ■ Bertolt Brecht’in unutulmaz oyunu Üç Kuruşluk Opera, dünyaca ünlü tiyatro topluluğu Berliner Ensemble’ın prodüksiyonu ve çağdaş tiyatronun dâhi yönetmeni Robert Wilson’ın yorumuyla İstanbullu seyircilerle buluşuyor... Performans bu akşam 20.30’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.

        ■ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ile Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin düzenlediği Festival408, bu yıl 5’inci kez kapılarını açıyor. Öğrencilerin hem üretici hem de yönetici olduğu festival; tiyatro, performans ve sokak gösterilerinden oluşan farklı sanat türlerini sanatseverlerle buluşturacak. Katılımcılar, Halil İbrahim’in Dönüşü kabaresiyle zamanı sorgularken, Odysseus Ahmet ve Yol Arkadaşı sokak gösterisiyle yola çıkmış 2 kişinin nasıl iletişim kurduklarına, günlük ritüellerine ve yol boyunca yaşadıkları maceralara tanık olacaklar. Karşılaşmalar, Ben Bana Karşı oyunlarının da yer alacağı etkinlik 16 Mayıs saat 19.30’da Kozzy AVM önünde sokak gösterileriyle başlayacak, Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde devam edecek.

        ■ İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu hafta: Nefret Radyosu, bugün saat 20.30 ve yarın saat 15.00 ve 20.30’da Zorlu PSM Stüdyo’da; Şizo Şeyks, bugün ve yarın saat 20.30’da Kumbaracı 50’de; Kahramanın El Kitabı, yarın saat 18.00’de Talimhane Tiyatrosu’nda izlenebilir.

        ■ Karakterden karaktere, rolden role bürünen Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın, Engin Hepileri ve Demet Evgar’la birlikte baş döndürdüğü 39 Basamak, sezonun son İstanbul oyunuyla 18 Mayıs akşamı saat 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde.

        ■ Tolga Çevik, Müdür Ne’aptın? ile bugün saat 21.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnede olacak.

        SERGİ

        ■ Hüseyin Arda’nın interaktif kentsel sanat projesi, metal heykel ve video karma enstalasyonlarıyla anlattığı Cubus of Life (Yaşam Küpü) isimli sergisi, 15 Haziran’a kadar Gama Galeri’de görülebilir.

        ■ Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Tezhip Ana Sanat Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan Minyatürlerde Çalgı Figürleri isimli sergi, 20 Mayıs’a kadar VakıfBank, İstanbul Genel Müdürlük Sanat Galerisi’nde görülebilir.

        ■ 16 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında takip edilebilecek 3. İstanbul Seramik Sanat Günleri; İBB Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi (Maksem), CRR fuaye alanı ve Atatürk Kitaplığı Galerisi olmak üzere 3 ayrı mekânda, 3 ayrı kategoride gerçekleşecek. 365’i sanatçı olan 562 katılımcının eserlerine yer verilecek sergide atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

        ■ Barış Cihanoğlu’nun Desenformasyon / Designformation sergisi 4 Haziran tarihine kadar Vis Sanat’ta görülebilir.

        ■ Didem Yağcı’nın 2’nci solo sergisi Self Connection - İçsel Temas, 17 Mayıs itibarıyla İlayda’da görülebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ