Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'un en iyi 10 dondurmacısı

        7'den 70'e herkesin sevdiği, sevmeyeninin ise ya alerjisinin ya da kötü bir anısının olduğu dondurma, rivayetlere göre milattan önce 4.yüzyıla kadar dayanmaktadır. İlk rivayete göre bu güzel ürünü keşfeden kişinin -ne kadar ironik de olsa- Romayı yakan İmparator Neron'un olduğuiddia edilmektedir. Neron, o dönemlerdeApenines dağına kar getirmeleri için kölelerini yollamış, getirilen karların içerisine meyve nektarı ve bal karıştırarak tüketmiştir.

        İkinci rivayete göre ise dondurmanın bundan 3000 yıl önce Çinliler tarafından bulunduğu iddia edilmiştir. Bu ürünün dünyaya yayılma hikayesinin de Marco Polo'nun Çin'e yaptığı keşif sırasında olduğu, keşif gezisinin ardından deneyimlediği buzlu içecek tariflerini Venedik'e getirmesiyle birlikte Avrupa'nın dondurmayla tanıştığı iddia edilmektedir. Kısaca dondurmanın hikayesini de anlattıktan sonra sıra geldi İstanbul'un en iyi dondurma mekanlarına... İşte sizler için derlediğimiz İstanbul'un en iyi 10 dondurma mekanı...

        1-DONDURMACI ALİ USTA

        Önünde uzun uzun kuyruklar görmenizin çok normal olduğunu ancak tadına baktığınızda anlayabileceğiniz Ali Usta dondurmaları listemizin en başında yer alıyor. Bol porsiyonu ve taze meyveleri ile Moda'nın efsanevi dondurmacılarından Ali Usta, 1969'dan bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Ali Usta'nın dondurmalarını sabah 08:00-gece 04:00 arasında tatmanız mümkün.

        Harita

        2-DONDURMACI YAŞAR USTA

        Dondurmacı Yaşar Usta, dondurma yelpazesinin en geniş olduğu yer midir bilinmez ama 70 çeşit dondurma ile müşterilerinin damak tadına hitap ettiği söylenebilecek işletmelerden... 42yıldır Bostancı'da hizmet veren Yaşar Usta, mevsiminde olan meyveleri dondurmayla buluşturarak müşterilerine güzel bir deneyim yaşatıyor. Yaşar Usta'nın hizmet verdiğisaatler ise sabah 10:00 ile gece 24:00 arasında...

        Harita

        3-CREMERİA MİLANO

        İtalya'da dondurma yemek isteyip de bunun için imkan bulamıyorsanız sıradaki önerimiz sizi mutlu edebilir. İtalyan dondurma türlerini bolca bulabileceğiniz Cremeria Milano, 80 çeşit dondurma ile şehrin hemen hemen her konumunda bulunuyor. Kadıköy, Ataşehir, Arnavutköy, Beşiktaş ve ilk şubesi olan Taksim İstiklal Caddesi'nde bulabiliceğiniz bu tadı, sabah 11:00 gece 00:30'da aralığındadeneyimleyebilirsiniz.

        Harita

        4-BÜYÜKDERE DONDURMACISI

        Toplamda iki şubesi bulunan ve katkı maddesi kullanmadığını reklam ya da bildiriler kullanmadanürettiği dondurmalar ile kanıtlayan Büyükdere Dondurmacısı,1960 yılından bu yana Büyükdere ve Sarıyer'de hizmet veriyor. Normalde vanilya, kakao, limon ve mevsimine göre karadut ya da çilek çeşitli dondurmaları ile hizmet veren işletme, zaman zaman gerçek meyve parçacık içeren kavun ve şeftalili dondurmalar da üretmektedir. Bu işletmeleri sabah 10:00 ile akşam 22:00 saatleri aralığında ziyaret edebilirsiniz.

        Harita

        5-BÜYÜKADA YUNUS DONDURMACISI

        1960 yılından bu yana Büyükada ve Kınalıada'da el arabasıyla hizmet veren Yunus Dondurmacısı, kuşak atlamasına rağmen tadından hiçbir şey kaybetmemiş. Sabit bir mekanı olmayan Yunus Dondurmacısının vişne ve şeftali aromalı dondurmalarınıntatmak istiyorsanızBüyükada'ya gidince bir bisiklet kiralamayı gözden geçirmelisiniz. Zira Dondurmacı Yunus her an her yerde olabiliyor.

        Harita

        6-BALKAN DONDURMACISI

        Avrupa Yakası'nda oturan birisiyseniz sıradaki dondurmacı sizi pek cezbetmeyebilir. Fakat tamamen doğal meyveler kullanarak özenle hazırladığı -tabiri caizse- şaheserleriyleBalkan Dondurmacısı'nı burada listelemeseydik de olmazdı. Meyveli dondurma üretmek için kolay yöntem olarak katkı maddesi kullanmayan, bunun yerine kilolarca meyveyle hazırladığı enfes dondurmalarını sizlere sunan Balkan Dondurmacısı, Yakacık Meydanı'nda Aydos Ormanı'nın yanı başında hizmet veriyor. Bu işletmenin dondurmalarını sabah 10:00 ile gece 22:00 aralığında tatmanız mümkün.

        Harita

        7-DAMLA DONDURMA

        27 yıldır Feriköy Kurtuluş Caddesi üzerinde hizmet veren Damla Dondurma, diğer firmalara nazaran çok çeşit barındırmasa da kaliteyi sonuna kadar hissedebileceğiniz bir mekan. Böğürtlenli, muzlu, kaymaklı, karamelli gibi sevilen çeşitlerbarındıranDamla Dondurma'yısabah 09:00 akşam 00:30 arası ziyaret edebilirsiniz.

        Harita

        8-MİNİ DONDURMA

        Naneli ve kendisine has gül lokumlu dondurma çeşidiyle dikkatleri üzerine çeken Mini Dondurma, 1968 yılından bu yana Bebek'te hizmet veriyor. Doğal yöntemlerle üretim yapan Mini Dondurma'yı sabah 09:00 ile gece 03:00 aralığında ziyaret edebilirsiniz.

        Harita

        9-DONDURMACCİ

        Listenin diğer işletmelerine göre yeni denilebilecek mekanlarından olan Dondurmacci, 2011 yılından bu yana hizmet vermektedir. Demir hindi, limon gül, greyfurt, nar gibi ilgi çekici çeşitlere sahip olan dondurmaları tatmak için Avrupa Yakasında Etiler, Eyüp, Mecidiyeköy; Anadolu Yakasında Caddebostan'ı tercih edebilirsiniz.

        Harita

        10-GİRANDOLA DONDURMA

        Dondurmacıya gittiğinizde vitrinde çeşit çeşit dondurma görmek isteyenler için minimum 18 farklıdondurma sergileyen Girandola, Kazandibili, tarçınlı elmalı, güllaçlı gibi ilginç tatlar barındırıyor. Girandola'yı sabah 10:00 ile gece 02:00 arasında ziyaret edip enfes dondurmalarından tadabilirsiniz.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ