Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        15 Temmuz’un ardından;

        - Fırat kalkanı,

        - Zeytin Dalı,

        - Barış Pınarı harekatlarının yanı sıra dış politikada çok önemli olan Libya ve Azerbaycan inisiyatifleri geliştirildi. MİT bu operasyonlara hedef tespit ve takibi ile İHA ve SİHA desteği sağladı. Bunun yanı sıra MİT tarafından PKK lider kadrosuna yönelik spesifik operasyonlar düzenlendi. Sofi Nurettin ve Diyar Garip gibi çok üst düzey PKK yöneticileri etkisiz hale getirildi. DEAŞ’ın üst düzey yöneticileri de Suriye’de yakalanıp Türkiye’de adalete teslim edildi.

        FETÖ ile mücadele kapsamında, 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden bu yana, 4 kıtada gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 100’den fazla örgüt mensubunun ülkemize getirilmesi sağlandı.

        - FETÖ Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı Kırgızistan’dan,

        - FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yeğeni ve örgütün sözde yöneticisi Selahaddin Gülen Kenya’dan,

        - Meksika ülke sorumlusu Osman Karaca Meksika’dan,

        - Malezya ülke sorumlusu Alaattin Duman ve onun ardından yerine gelen Arif Komiş Malezya’dan,

        - FETÖ’nün para kasası Memduh Çıkmaz Sudan’dan,

        - FETÖ okulları Müdürü Mesut Kaçmaz Pakistan’dan,

        - FETÖ’nün Azerbaycan kasası İsa Özdemir Azerbaycan’dan,

        - Kenya Eğitim Koordinatörü Osman Özpınar ve Avrupa’dan Afrika’ya para transferlerini yürüten İbrahim Akbaş Gabon’dan,

        - Balkanlarda toplanan himmetleri Pensilvanya’ya aktaran Cihan Özkan, Balkanlarda örgüte eleman sağlayan Kahraman Demirez, okul yapılanmasında öğretmenlerden sorumlu Hasan Hüseyin Günakan, FETÖ elebaşı Gülen’den plaket alan ve Ergenekon davasında Adli Tıp’ta FETÖ lehine raporlar düzenleyen Osman Karakaya Kosova’dan,

        - FETÖ’nün Myanmar imamı Muhammet Furkan Sökmen Myanmar’dan,

        - FETÖ’nün Mersin iş adamları imamı Salih Zeki Yiğit, FETÖ’nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, yurt dışı eğitim sorumlularından Salih Fidan ve sözde Erbil sorumlusu Samet Güre Ukrayna’dan,

        - PKK/KCK mensuplarıyla iletişimde olan FETÖ mensubu Gürbüz Sevilay ile örgüt şirketlerinden sorumlu ve üst düzey görevlerde bulunan Tamer Avcı Özbekistan’dan,

        - Örgütün TSK mahrem yapılanmasında “örgüte ev temin eden” İsmail Okkalı, emniyet mahrem imamı Ahmet Yiğit KKTC’den getirildi.

        Tüm bunları sıralamamın sebebi şu: Ülkemiz milli egemenliğimizi, sınır güvenliğimizi ve halkımızı tehdit eden unsurlara karşı mücadele ederken yaşanan zafiyetlerin arkasında güvenlik bürokrasisinin içine sızan hücrelerin etkisi, 15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlarla net bir şekilde görüyor.

        Altı yıl önce bugün hayatlarını vatanı ve milleti korumak için feda eden sivil veya devlet memuru, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına sabırlar diliyorum.

        Bir daha FETÖ’ler görmemek ümidiyle…

        Diğer Yazılar