Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZETE HABERTÜRK/ POLEMİK

        GÜLİN YILDIRIMKAYA

        gulinyildirimkaya@haberturk.com

        Davut Güloğlu’nun Ece Erken’e nişan hediyesi tek kurşun vermesi tartışılıyor... Mermiden nişan hediyesi olur mu?

        Karadeniz Araştırmacısı Yazar Fatih Sultan Kar

        KARADENİZ’de böyle bir gelenek yok ama Güloğlu mermi hediye ettiyse tabancayı da hediye etmiştir. Tabanca bizde kutsaldır, hediye edilir ama evlenirken eşe vb. değil. Tabanca daha çok erkekte durur. Tabancanın önemi vardır, düğünlerde vs atılır ama eğer mermi hediye verildiyse tabanca da hediye etmiştir, kuru kuruya mermi verilmez.

        Karadenizli Şarkıcı İsmail Türüt:

        Bizde silah sevdadır ama mermi hediyesini ilk kez duyuyorum!

        “BİR Karadenizli olarak böyle bir gelenek olduğunu ilk defa duyuyorum! Bizde silah sevdadır doğru ama sevdiğine mermi hediye etmek filan ilk kez duyduğum şeyler. “Ya öleceğim ya da sonsuza kadar onunlayım” laflarını, bu yeminleri sanat dünyasında çok duyduk. Konuşuyorlar, konuşuyorlar bir ay sonra hiçbir şey kalmamış oluyor, çok gördük bunları. Kusura bakmayacaklar ama palavra bunlar. Sana mermi verdim, sonsuza kadar seninim, vay vay vay... İkisini de severim ama ben bu aşkın uzun boylu olacağına inanmıyorum. Hiç inandırıcı değilller, ben yıllardır ne benim yaşadığım bölgede ne de çevrede böyle bir hediye geleneği görmedim, duymadım. Olsa duyardım.

        Prodüktör Erol Köse:

        Davut’un geleneği bu ama Ece neden gül almış gibi gösteriyor?

        BU mermi hediyesi konusunu, şaka dahi olsa kınıyorum. Bunun altında gizli bir tehdit mesajı var: “Ya benimsin ya toprağın” demek bu. Asıl tepkimi Ece’ye gösteriyorum. Davut kardeşim Karadenizlidir, o gelenekten geliyor. Diyelim ki böyle bir şey verdi, Ece bunu gül almış gibi benimseyip etrafa göstererek sevenlerine çok kötü örnek oldu.

        'Alan verenden suçlu bir de hava atıyor!'

        Gecce.com Kurucusu, Gazeteci Kenan Erçetingöz

        -Ay bak gördünüz mü kızlar, Davut bana ne verdi?

        -Ay ne asil bir hareket, ay ne kadar maço, ay ne kadar ciddi bir erkek!

        -Bu mermiyi boynuma asacağım, kalbimin üstünde taşıyacağım! İyi halt yiyeceksin! “Bu da neyin nesi Davut? Al sen bunu .” diyeceğine, bir de hava atıyor kadınlara ve anlatıyor! Veren değil, alan suçlu! Ayrıca bu devirde tek mermi mi kaldı Allah aşkına Davut? Böyle bir erkeklik mi kaldı? Ece’ye güvenmiyorsan niye nişanlanıyorsun? Tek mermi ile mi güven sağlayacaksın? “Beni terk edersen... Beni aldatırsan... Mermiyi yersin!” Bunlar olduktan sonra mermi versen ne olur, vermesen ne olur Davut! Bence o mermiyi Ece’ye vereceğine, bu kadar erkeklikten sonra istemediğin şeyler olursa o tek mermiyi kendi kafana sıkman çok daha erkekçe olur Davut.

        Radikal Yazarı Cüneyt Özdemir:

        3. sayfalarda öldüren magazin sayfalarında eğlendiren hediye!

        BİR magazin haberi olarak cinayet propagandasını görmediğimiz kalmıştı bunu da dün gördük. Dün magazin eklerimizin tamamı Davut Güloğlu’nun sevgilisi Ece Erken’e nişan hediyesi olarak verdiği kurşuna ayrılmıştı. Herkes pek bir eğlenceli havadaydı. Ece Hanım da şen şakrak “Ya öleceğim ya da sonsuza kadar onunlayım” anlamına geldiğini müjdeliyordu bizlere bu ‘aşk hediyesinin’. Erkek şiddetinde gelinen son nokta diyebiliriz? O tek kurşun ile 3. sayfalarda ölünen, magazin eklerinde eğlenilen bir tuhaf ülkedeyiz.

        Twitter'da günün en çok konuşulan konusu oldu

        resulertas

        Ece Erkenʼe nişan hediyesi olarak bir mermi hediye eden D.Güloğlu düğünde paraya kıyıp havan topu roketatar lav silahı falan hediye eder artık

        dawnspiper

        Kız tarafı düğüne ; tankla , tüfekle, ağır sanayi hamlesiyle gelmeli bence ...

        Erhanakbudak

        Düğünde hediye olarak ayağına sıkar herhalde

        İgalBiton

        Evleneceği kıza mermi hediye edenin düğününde ilk şarkısı: “Senden tüfeğim olsun istiyorum ” olur herhalde...

        Diğer Yazılar