Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz saati düzenlemesine yönelik her kafadan farklı ses çıktı. Belli kalıpları aşmayan, kafa yorulmayan, anlamsız eleştiriler yapıldı. Danıştay da bu seslere uyarak iptal kararı verdi. Allah’tan hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, benim de en başından beri desteklediğim bu konuda geri adım atmadı. Ve saatlerle oynamaktan vazgeçilerek, koca ülkede bölgelere göre mesai saatlerinin düzenlenmesine yönelik adımlar atıldı.

        TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Albayrak, en önemli eleştirinin, çocukların okul saatleriyle ilgili olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ile konuşarak, Batı’daki illerde okulların başlama saatlerini bir saat kaydırıp ayarlama yaptıklarını söylemiş. Bu durumda Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ve diğer ilgili bakanların da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kapısını aşındırması gerekiyor. Başka çare yok. Neden mi?

        Türkiye gibi büyük bir ülkede, aynı saatte, tüm yurtta, tüm okulların mesaiye başlamasının yanlışlığı ortaya konulduğuna göre eğitime başlama ve tatil takvimleri de düzenlenebilir. Bu işe YÖK de dahil edilirse, Türkiye önemli bir sorundan ve yanlıştan kurtulur. Eğer böyle bir şey başarılırsa, turizm sektörü belli aylara sıkışıp kalmaz. Sezon uzar, doluluk yükselir, istihdam artar, rakamlar aşağı iner. Aynı tarihlerde yollar, otobüsler, uçaklar tatil için yoğunlaşmaz. Kitap basmak, defter, kalem, çanta, kıyafet hazırlamak için çeşitli sektörler de belli dönemlere hapsolmaz. Her açıdan verimlilik artar.

        Mesela şubat tatili bölgelere göre 2 aya yayılsa ne olur? İstanbul’un iki yakası farklı tarihlerde tatil yapsa, eğitime başlasa...

        Enerji Bakanı Albayrak, önemli bir meseleyi, onca eleştiriye rağmen çözdü. Bu işin bayraktarlığını da yapabilir. Çünkü bu hususların bir ucu Enerji Bakanlığı’na da dayanıyor.

        Diğer Yazılar