Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Alec Baldwin yeni filmi ‘Rust’ın setinde nasıl oldu da, tek bir kurşunla, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i öldürüp yönetmen Joel Souza’yı yaraladı?

        Bütün dünya iki gündür bu sorunun cevabını bulmaya çalışıyor!

        Polis ilk soruşturmanın ardından kurusıkı olması gereken ‘aksesuar tabancanın’ gerçek mermiyle dolu olduğunu açıkladı.

        Olay eski bir kilisede geçen sahnenin çekimleri sırasında meydana gelmiş.

        Sette silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, çekimde kullanılması için üç tabancayı hazırlayıp masaya bırakıyor. Yardımcı yönetmen Dave Halls, tabancalardan 1880 model Colt’u seçip Baldwin’e getiriyor ve çekim öncesi setteki herkesi uyarmak için sinema dünyasında silahın güvenli olduğunu ifade eden sözleri bağırarak söylüyor: “Cold Gun!” (Soğuk silah) Silahın güvenli olduğunu düşünen Alec Baldwin, sahne için kameranın karşısına geçip tetiği çekiyor.

        Bu sırada tam Baldwin’in karşısında duran ve kameranın vizöründen onu izleyen Hutchins acıyla yere düşüyor. Tam bu noktada yönetmen Joel Souza’nın nasıl yaralandığı henüz gizemini koruyor. Bir teoriye göre mermi görüntü yönetmeni Hutchins’in göğsünden geçip hemen arkasındaki yönetmen Souza’yı yaraladı…

        REKLAM
        Halyna Hutchins
        Halyna Hutchins

        SİLAHI HAZIRLAYAN HOLLYWOOD EFSANESİNİN KIZI

        Şimdi gözler filmin setinde silahlardan sorumlu Hannh Gutierrez-Redd ve yardımcı yönetmen Dave Halls’a çevrilmiş durumda.

        24 yaşındaki Gutierrez-Redd, yıllarca birçok filmde ünlü yıldızlarla çalışan Hollywood’un efsanevi silah uzmanlarında Thell Reed’in kızı! Küçük yaşlarında itibaren babası tarafından yetiştirilen Hannah Gutierrez-Reed’in kısa bir süre önce çekimleri tamamlanan Nicolas Cage’in ‘The Old Way’ filminin ardından kariyerinde ikinci kez böyle bir sette ‘silah sorumlusu’ olarak yer aldığı söyleniyor. Hatta bir süre önce katıldığı bir podcast'te tecrübesizliğiyle ilgili "Neredeyse işi kabul etmeyecektim çünkü henüz hazır olup olmadığıma emin değildim" demiş.

        Silahı Baldwin’e veren ve güvenli olduğunu söyleyen yardımcı yönetmen Halls ise aralarında Fargo, The Matrix gibi filmlerinde olduğu birçok sette çalışmış deneyimli bir isim. Dave Halls’ın çalıştığı filmlerden biri de Bruce Lee’nin oğlu Bradon Lee’nin 1993’te çekimleri sırasında yanlışlıkla vurulup öldüğü The Crow filminin devam niteliğindeki 2000 tarihli ‘The Crow: Salvation’.

        Hannah Gutierrez-Reed
        Hannah Gutierrez-Reed

        SET İŞÇİLERİ KÖTÜ KOŞULLAR NEDENİYLE SETİ TERK ETMİŞ

        Olay sırasında kameraların kayıtta olduğu ve görüntülerin polis tarafından alındığı söylenirken filmin setinden yaşananlarla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmaya başladı.

        Bunlardan en önemlisi sendika üyesi set çalışanlarının kazadan bir süre önce saatler süren çekimlerde insani koşulların olmadığını söyleyerek seti terk ettiği yönünde. Set çalışanlarından biri New York Post gazetesine çekimler sırasında bir silahın iki kez yanlışlıkla ateşlendiğini, talihsiz kazanın yaşandığı sahnenin çekimlerinden önce silahı denetleyen kişinin de ‘güvensiz ortam’ nedeniyle filmi bırakan profesyonellerin yerine alınan ‘sendika’ üyesi olmayan yerel bir set çalışanı olduğunu açıkladı. Los Angels Times ise filmin setinde ‘sendikalı’ çalışanların yapımcının otel parasını ödemediği için çekimlerin yapıldığı Bonanza Creek Ranch’e arabayla 1 saat mesafedeki Albuquerque’de kalmaktan şikayet ettiklerini yazıyor. Perşembe günü eşyalarını toplamak için sete gittiklerinde yerlerine ne kadar etkin olduklarını bilmedikleri yerel set çalışanlarının işe alındığını gördüklerini anlatıyorlar.

        REKLAM

        BU OLAYDA BİRÇOK KİŞİNİN AĞIR İHMALİ VAR

        Fury, The Imitation Game filmlerde çalışmış olan Steven Hall, BBC'ye hala bir film setinde tek bir atışta bir kişinin ölüp diğerinin yaralanabildiğini anlayamadığını söylüyor.”Böyle bir sahne sırasında ateş hattındaysanız, maske, gözlük takarsınız, koruyucu bir panelin arkasında durursunuz ve kamera etrafında çalışanların sayısını en aza indirirsiniz.”

        Gerçek mermilerin olduğu bir silahın hiçbir zaman aksesuar silahların olduğu kutuya girmeyeceğine dair kesin kuralların olduğunu belirten set çalışanı Zachary Knight, “Sette bir mermi görürseniz bunlar tamamen boş ve işlevsiz mermilerdir. Bu kuralların tarihi Brandon Lee’nin öldüğü talihsiz olaya kadar gidiyor. Böyle bir ölümün sette yaşanması için birden fazla kişinin protokollerin ihlal etmiş olması gerek!”

        Alec Baldwin
        Alec Baldwin

        ALEC BALDWIN CİNAYETLE SUÇLANMAYACAKTIR

        Oyunculuğun yanı sıra Rust filminin öyküsünü de yönetmen Joel Souza’yla birlikte yazan, yapımcılığını üstlenen Alec Baldwin’in yaşanan olayın ardında ceza alıp almayacağı savcıların yapacağı soruşturmanın sonucunda ortaya çıkacak. Konun uzmanı hukukçular ifadesinin ardından serbest bırakılan Baldwin’in cinayetle suçlanmasının zor olduğunu söylüyor: “Kasıtlı bir eylem olmadıkça cinayetle suçlamak pek mümkün görünmüyor. Suçlamalar silahı hazırlayan kişiye yönelik olacaktır. Buradaki ağır ihmal cezayı belirleyecek. Baldwin’in ihmalle suçlanması da ihmal dahilinde ama asıl suçlamalar filmin yapım şirketi ve silahı çekime hazırlamakla yükümlü kişilere olacaktır.”

        Diğer Yazılar