Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        TÜİK ve Enagrup arasındaki enflasyon farkı herkesin kafasını karıştırıyor.

        Bu nedenle tartışmalar bitmiyor.

        TÜİK gibi Enagrup'un çalışmalarını da yakından görme ve tüm sorularımı sorma fırsatım oldu. Prof. Veysel Ulusoy ve ekibine davet için teşekkür ederim.

        Lakin şahsen şüphelerin giderilmedi.

        TÜİK gibi Enagrup'un da şeffaflık sorunu olduğunu gördüm.

        Eğer bağımsız kurumlar ve uzmanlar denetim yaparlarsa sanırım bu tartışmalardan bir şekilde kurtulabiliriz.

        Neden böyle düşündüğümü ve Prof. Veysel Ulusoy ile oldukça sıkı tartışmanın geçtiği röportajımın ikinci ve son bölümü bugün yayınladım.

        Aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

        Elektrik kesintisinde gerçek rakam ne?

        Elektrik kesintisinde gerçek rakam ne?
        0:00 / 0:00

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcunu ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesiyle başlattığı eylem beraberinde başka bir tartışmayı da gündeme getirdi.

        Yıl başından bu yana elektrik tarifelerine önce yüksek oranda yapılan sonra bir kısmı geri çekilen zamlar tartışıladursun faturasını ödemediği için elektriği kesilen kişi sayısı konusunda muhalefet cephesinden gelen açıklamalar polemiği büyüttü.

        Zira Kılıçdaroğlu, 4 milyon insanın faturalarını ödeyemediği için evlerinin elektriğinin kesildiğini ileri sürerken tartışmaya katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriğinin kesildiğini açıkladı.

        Peki gerçekte rakamlar ne söylüyor?

        Enerji Bakanlığı kaynaklarından edindiğim bilgilere göre 2021’de toplam 3 milyon 445 bin 960 elektrik kesintisi yapıldı. Ancak bu kesintilerde bir abonenin birden çok kesintisinin de olabileceği ifade ediliyor. Bu kesintilerin 2 milyon 770 bin 172’si meskenlerde. Türkiye’de 38.7 milyon mesken elektrik abonesi bulunuyor. Bu rakamı da not düşelim.

        7.2 milyon ticarethane abonesi içindeki elektrik kesinti sayısı da 599 bin 895. Yani bu rakam toplam elektriği kesilen esnaf sayısını göstermese de önemli bir rakam.

        Gelelim tarıma… Tarımsal sulama abone sayısı 707 bin civarında Buradaki 2021 yılı içindeki elektrik kesinti adedi ise 72 bin 635.

        Ve son olarak sanayide de kesinti adedi 3 bin 258.

        Toplamda Türkiye’de 47 milyon elektrik abonesi var. Yıl içindeki kesinti sayısı 3.4 milyon. Bir abonenin kaç defa elektriği kesilmiş olabilir o konuda kesin bir rakam olmasa da elektrikle derdi olan abone sayısını bir hayli fazla olduğu da ortada…

        Diğer Yazılar