Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        16.Frankfurt Türk Film Festivali, 31 Ekim-5 Kasım 2016 arasında düzenlenecek. İki hafta önce şöhretli isimlerin akın ettiği tanıtım kokteylinde festivalin teması, vizyonu ve jüri üyeleri açıklandı. Böylesi etkinliklerle yabancı topraklarda gelişen sinemamızın tanıtılması, gurbetçi yönetmenlerin bir alan bulması önemli.

        Türk ve Alman kültürlerinin çeşitli sebeplerle bir araya gelmesine alışığız. Buna yedinci sanatı da katabiliriz. Ama özellikle Nürnberg ve Franfurt’ta yıllardır düzenlenen film festivalleri dikkat çekiyor. Akademisyenlik de yapan sinema tutkunu Hüseyin Sıtkı’nın başkanlığında, Serap Gedik’in koordinatörlüğünde düzenlenen Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin tanıtım kokteyli iki hafta önce gerçekleştirildi. Hale Soygazi’den Yetkin Dikinciler’e, Pelin Batu’dan Görkem Yeltan’a uzanan bir konuk skalası da bu organizasyonda bir araya geldi.

        GELİŞEN TÜRK SİNEMASINA YAKIŞAN ETKİNLİK

        Bu sene de onur ödülleri, uzun ve kısa metrajlı yarışmalarla çeşitlenen bir festival izleyeceğiz. Özellikle ‘mülteciler’ teması üzerinden belirlenen program da dikkat çekecek. Okullarda, hapishanelerde cesaretle film göstermek, Orta Almanya’nın tarihi güzelliklerini korumuş kenti Frankfurt’un çehresine çok yakışacak gibi gözüküyor.

        2013’te katıldığım etkinlikten tecrübem CineStar Metropolis’in değeri. Sinemanın kalbinin attığı sinema salonu, vizyonda da Türk filmleri gösterebilen bir platform. Bu sebeple Almanya’nın en önemli şehirlerinden Frankfurt’u kültür-sanatla nefes alır hale getirmek, bizimkileri unutturmama açısından da değer kazanıyor. Özellikle de Türk sinemasının dünyayla yarıştığı şu günlerde…

        GELENEK VE İSTİKRAR ZOR YAKALANIR

        Almanya Cumhurbaşkanı’ndan liyakat nişanı alan değerli Hüseyin Sıtkı’nın girişimci ruhu ve yoğun emekleriyle düzenlenen festivalin yıllara yayılması önemli ve şart. Desteklerin artmasıyla da bu çabanın üzerine konabilir. Şu aşamada Almanya’daki işbirlikçiler ve sponsorlar daha aktif. Gelenek ve istikrar zor yakalanır!

        İlk olarak şehre Türk konukların akın etmesi en kritik mesele. Bu sayede de Frankfurt’a faydalı ve nokta atışı etkinliklerle, sergilerle, panellerle, konserlerle dinamizm katılması, değerli hale gelecektir. Popüler sinema ile sanat sinemasının buluşmasıyla, Türkiye’de ve Almanya’da yaşayan Türk yönetmenlerin işleri keşfedilme olanağı yakalayacaktır.

        Diğer Yazılar