Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kılıçdaroğlu memurlarla ilgili son çıkışını yapmadan birkaç saat önce, Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar dikkat çeken bir anket sonucu açıkladı.

        “CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı iktidara gelirse sizce dindarlar baskı görür mü?” sorusuna, AK parti seçmeninin yüzde 70’i, MHP seçmenin ise yüzde 53’ü “Evet” yanıtını vermiş.

        Mesele sadece dindarlık değil. “CHP ve İYİ Parti iktidara gelirse ayrımcılığa uğrayacağınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna da AK Parti tabanının yüzde 73’ü, MHP tabanının yüzde 55’i “Evet” demiş.

        Sencar, bu sonuçlardan hareketle “Öfkeli ve rövanşist muhalifler” diye tanımladığı kesime önemli bir uyarıda bulunuyor.

        “Yüzde 20-22 civarındaki kararsızların yaklaşık yüzde 46’sı AK Parti ve MHP’den geliyor. Kararsız kitlenin muhalefete gitmemesinin iki önemli sebebi var:

        "Bir; muhalefeti yeterli bulmuyorlar. İki; kendilerinden hesap sorulabileceği endişesi taşıyorlar. Bu endişe nedeniyle geri dönebilirler. Öfkeli muhalifler bu durumu gözden kaçırıyorlar. Kazanmak zor, kaybetmek kolaydır” diyor.

        Sencar’ın tespitlerine sonuna kadar katılıyorum.

        Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine tavsiyem bu araştırmayı çerçeveletip duvarlarına assınlar ve tehditkâr-rövanşist çıkışlar yapmadan önce dönüp dönüp baksınlar.

        Feyza Altun ayıp etti

        Feyza Altun ayıp etti
        0:00 / 0:00

        Özer Sencar’ın "Öfkeli ve rövanşist muhalifler” tanımlamasına iyi oturan bir isim var: Avukat Feyza Altun.

        Son dönemde sosyal medyada muhalif kesimden alkış almanın büyüsüne fazla kapılmış olmalı ki “AKP'li herkesten nefret ediyorum ya, tahammülüm yok" diye bir tweet attı.

        Gelen eleştiriler üzerine tweet'ini silse de bu sefer de kendisine DM’den gelen ağır hakaret ve taciz içeren mesajları alıntılayıp üstüne “AKP’liler neden böyle?” yazarak daha vahim bir genelleme yaptı.

        Sosyal medyada gerçekleşen her türlü hakaret ve taciz mesajına sonuna kadar karşı çıkmalıyız.

        Altun, bunlara kızmakta, tepki göstermekte, ifşa etmekte, yargıya başvurmakta haklıdır.

        Fakat birkaç ahlaksızın şerefsizce sözleri üzerinden AK Parti’ye oy veren milyonlarca kişiyi aynı zihniyette olmakla itham ederseniz, hepsinden nefret ettiğinizi söylerseniz, o mesajları atanların zihniyetine komşu olursunuz.

        Kaldı ki bu tür mesajları sadece AK Partililerin attığını iddia edecek kadar saf olabilir mi bir insan?

        Yerine göre iktidara da muhalefete de eleştiriler getiren, her kesimden siyasetçiyi programlarda konuk eden bir kadın gazeteci olarak ben de pek çok hakaret mesajı alıyorum.

        Ve Feyza Hanım emin olsun, yandaş olduğumu iddia ederek sallayanların muhalif olduğumu iddia ederek sallayanlardan seviye olarak hiçbir farkı yok.

        Ne yani CHP’li veya HDP’li bir profil bize hakaret ettiğinde bütün CHP’lilerden ya da bütün HDP’lilerden nefret mi edeceğiz?

        Bu tür genellemeler yapmak en hafif tabirle ayıptır.

        Bundan sonra söyleyeceklerinizin ciddiye alınmasını zorlaştıracağı gibi, desteklediğiniz siyasi zemine ve ülkedeki toplumsal barışa da zarar verir.

        Diğer Yazılar