Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        SON dönemde Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinde gelişen tartışmalar 6’lı masada gerilim artırıcı gelişmelere yol açında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi genelge yayınladı.

        Kılıçdaroğlu, Grup başkanvekilleri, Genel Başkan yardımcıları ile milletvekillerine, “6’lı masayı ilgilendiren konularda demeç vermeyin” talimatı yolladı.

        Kılıçdaroğlu’nun talimatına da milletvekili Gürsel Tekin’in HDP çıkışının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun Hürriyet’te Hande Fırat’a verdiği demeç yol açtı.

        “Bize adaylık dayatılıyor, o zaman masaya ne gerek var” yönünde İYİ Parti yönetimi ile masada bulunan diğer iki partide bulunan tepki, son dönemde yüksek sesle de dile getirilmeye başlanmıştı.

        Kuşoğlu’nun, “Eğer Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir” sözü İYİ Parti ve Gelecek Partisi yönetim kadrolarından “Bu tutum hoş değil, o zaman Masa’ya ne gerek var” tepkisinin yükselmesine yol açtı.

        Kılıçdaroğlu’nun da demeçten hoşlanmadığı ve bizzat devreye girerek bu tür açıklamaların tekrar edilmemesi gerektiğini yakın kurmaylarına bizzat ilettiği belirtildi.

        REKLAM

        CHP Genel Başkan Başdanışmanı, milletvekili Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu’nun bu tutumunu daha kalıcı hale getirmek için talimatını genelgeye dönüştürdüğünü ve Grup başkanvekilleri, Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanlarına, bu konularda demeç vermemeleri talimatını yolladığını söyledi.

        Özkan dünkü sohbetimizde, “Genel Başkanımız 6’lı masayı ilgilendiren konularda arkadaşlarımızın demeç vermesini doğru bulmuyor; bu tutumlardan uzaklaşmalarını istedi” dedi.

        Ancak Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı aday olması gerektiğine ilişkin görüş tek başına CHP’de bulunmuyor.

        İYİ PARTİLİ SUBAŞI’DAN DA KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

        İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Serbestiyet’ten Onur Erkan’a dün verdiği demeçte, adaylığın Kılıçdaroğlu’nun hakkı olduğunu belirterek şunları söylemişti:

        “Sayın Genel Başkanımız (Akşener), ‘Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ dediğine göre öncelikli inisiyatif Kılıçdaroğlu’na geçmiştir… Bir süre sonra ismi geçen Büyükşehir Belediye başkanlarının ‘adayımız liderimizdir (Kılıçdaroğlu)’ diyerek tartışmalardan çekileceklerini düşünüyorum… İktidarın saldırılarından etkilenmeyecek bir siyasetçinin aday olması gerekir. Buna alışık olmayan kişilerin direnci, kampanya süreci için yeterli olmayabilir, yıpratılabilir… İktidar, HDP konusunu daha çok ortaya koyacaktır. Bu konuda oyuna gelmemek gerekir…”

        Öyle görülüyor ki 2 Ekim’deki 6’lı masa zirvesine kadar tartışma devam edecek.

        Gelecek hafta liderler turuna çıkmaya hazırlanan Kılıçdaroğlu’nun da bu süreçte gerilimi azaltmak için çaba gösterdiği de parti kurmayları tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

        Vefa Salman'dan Tanju Özcan'a subliminal hediye

        Vefa Salman'dan Tanju Özcan'a subliminal hediye
        0:00 / 0:00

        SON olarak Belediye'nin açılışında İYİ Parti lideri Akşener'e 6'lı masada kendisinin Cumhurbaşkanı adaylığına destek isteyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, Yalova'nın görevden uzaklaştırılan seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, kendi deyimiyle "subliminal" bir hediye verdi.

        Özcan'ı makamında ziyaret eden ve hediye verme anını videoya aldıran Vefa Salman, "Canım kardeşim..." diye başlıyor ve "Elimiz boş gelmek yakışmaz bize; sağ olsun her zaman bizi Türk misafirperverliği ile ağırlamıştır" dedikten sonra elindeki hediyeyi takdim ediyor.

        Özcan merakla "Ne varmış bunun içinde?" diye sorup hediyeyi açınca ne olduğunu anlamıyor.

        Vefa Salman, "Ağzın için fermuar aldım" deyince Özcan, "Genel Başkan gönderdi galiba!..." deyip gülüyor.

        Salman ise konuşmasına şöyle devam ediyor:

        "Son derece kullanışlı; sana alınacak en iyi hediyenin bu olduğunu düşündüm. Güle güle kullan...." diyor.

        Tanju Özcan ise fermuarı alıp ağzına götürürken, Salman, "İnşallah gerekli subliminal mesajı almışsındır diye düşünüyorum, sen hem zeki, hem de çok akıllı bir insansın" diyor.

        Özcan, "Hayatımda aldığım en anlamlı hediye" derken, özel kaleminden fermuarı Bolu Belediye Meclis salonuna asmasını rica ediyor.

        Çekilen görüntüleri Kılıçdaroğlu'nun da izlediği ve herhangi bir yorumda bulunmayıp "trajik bir gülümsemede" bulunduğu belirtildi.

        CHP yönetiminin önceki gün İYİ Parti lideri Akşener ile gerçekleştirilen itfaiye binasının açılışından haberdar olduğu, Kılıçdaroğlu'nun, "Meral (Akşener) Hanımın belediyenin açılışına katılıyor olması beni memnun eder" yaklaşımı gösterdiği belirtildi.

        Ancak Özcan'ın tören sırasında Cumhurbaşkanlığı ile ilgili esprisinden de rahatsızlık duyulduğunun altı çizildi...

        Diğer Yazılar