Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu çözümü getiren, bulan Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk..

        Peki, nedir o?

        Şöyle ki..

        Otellerde koronavirüs yasağının kalkması için TÜRSAB tarafından hazırlanan bir rehber var. İşte, o rehberin bir benzeri ‘Mavi Tur’ ve tekneler için de hazırlanıyor. Böylece, ülke genelindeki 4 bin 500 yat ve tekneyi ilgilendiren ve deniz turizmini canlandıracak bir yol haritası oluşturuluyor.

        Öztürk'e göre, söz konusu teknelerin acilen ticari yaşama dönmeleri gerekiyor. Dönüş için ise rehberden yararlanılacak. Teknelerde sefer öncesi, sefer sırasında ve sefer sonrası için alınacak önlemler bu rehberde yer bulacak. TÜRSAB’ın yaptığı çalışmanın bir benzeri olacak.

        Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin konuğu olan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, mavi tur yasağını kaldıracak rehberin hazırlığında son noktaya geldiklerini de söyledi.

        Konuşmasında Mavi yolculuk veya Mavi Tur denilen turizm seçeneğini öne çıkarmak gerektiğini vurgulayan Öztürk, bu turizm çeşidinde 2 veya 3 ailenin tatilini yapabileceğini, fiyat ve sağlık açısından da cazip olduğunu anlattı.

        Konuya gerçekçi olarak baktığımızda, Öztürk'ün saptamaları çok doğru görünüyor. Salgın döneminde hijyeni sağlanan mavi tur tekneleri ön plana çıkabilir. Kaldı ki, kruvaziyer gemileri ve turizmi en az bir yıl daha devreye giremez.

        Dev gemilerle yapılan kruvaziyer turizmi, dünyada bir yılda 27 milyon kişinin seyahat ettiği 35 milyar dolarlık bir pazardı. Türkiye de limanlarıyla bundan ciddi pay alıyordu. Ancak Covid-19 salgını bu büyük hareketi tamamen durdurdu. Kruvaziyer gemileri en iyi ihtimalle 2021 yılından itibaren tekrar ortaya çıkabilirler.

        Dolayısıyla..

        Güvenli ve sağlıklı mavi tur, kendisine yeni bir fırsat yaratabilir.

        Diğer Yazılar