Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir Büyükşehir Belediyesi çok önemli ve yararlı bir projeye daha imza attı: Turuncu Çember..

        Peki, böyle bir projeye neden ihtiyaç duyuldu?

        Nedenlerden birincisi şu: Kentteki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak..

        Nedenlerden ikincisi de şöyle: İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm merkezi olmasını yaratmak..

        Ancak, üçüncü bir neden daha var: İzmir’in sağlıklı bir kent kalmasına katkı sunan belediye ruhsatlı konaklama ve yeme-içme işletmelerini ödüllendirmek ve bu işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı platformlarda tanıtımını yaparak İzmir’in turizm sektörüne katkıda bulunmasını geliştirmek..

        Başkan Tunç Soyer, işte bu üç sebepten dolayı Turuncu Çember stratejisine büyük önem veriyor. İşletmelerin de projeye ilgi göstermelerini bekliyor.

        *

        Turuncu Çember sertifikası, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri başarıyla tamamlamış işletmelere veriliyor.

        Turuncu Çember hijyen kriterleri yeme içme tesisleri ve konaklama tesisleri olarak iki kategoride sunuluyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise 200 üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember üyesi oluyorlar.

        Yeme içme tesisleri kategorisinde ekmeklerin ambalajlı olarak servis edilip edilmediği, suların ağzı kapalı şişelerde sunulup sunulmadığı, klima filtrelerinin yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52 kriter bulunuyor.

        Konaklama tesisleri kategorisinde ise otelde eldiven, maske, dezenfektan gibi koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, otele girişte misafirlerin vücut ısısının ölçülüp ölçülmediği gibi 101 kriter yer alıyor.

        *

        İzmir Turizm Hijyen Kurulu normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için belediyeye bağlı konaklama ve yeme-içme işletmelerinde uygulanacak hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemek amacıyla oluşturuldu. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle faaliyetlerini sürdürüyor.

        Bence, söz konusu proje işletmelere ciddi bir yol haritası sunuyor ve önlerini açıyor. Salgın döneminde onları sağlık ve temizlik açısından güven çemberine alıyor, kentte ön plana çıkmalarını sağlıyor. Dolayısıyla, işletmeler tarafından dikkate alınmasında yarar var diye düşünüyorum.

        Diğer Yazılar