Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Sanayi Odası geçtiğimiz günlerde açıkladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) 62 üyesi, 2019'da Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu arasına girdi.

        Yani.. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun yaklaşık yüzde12,4’ünü EBSO üyesi firmalar oluşturdu.

        Yani.. Her 12 büyük firmadan biri EBSO üyesi olarak karşımıza çıktı.

        Yani.. EBSO’nun ilk 100 listesine giren firmaların 43'ü de 500 büyük listeye girmeyi başardı.

        *

        Bütün bu rakamlar, Egeli kuruluşlar adına hepimize gurur veriyor elbette. Türkiye'nin devleri arasında bu kadar yüksek oranda yer alabilmek hiç de kolay değil. Ama, her başarının bir sırrı var mutlaka..

        Buradaki sır ise tek kelimeyle şöyle.. Üretim..

        Artık gayet net biliyoruz ki, ülkemizin ekonomideki tek çıkış kapısı üretim.. Hele içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını süresince bunu çok daha iyi anladık.

        Üretmekten, ürettiğimizi ihraç etmekten ve katma değerli üretim yapmaktan başka şansımız bulunmuyor. Üretim, salgının aşısı gibi görev yapıyor.

        EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar bu konunun bayraktarı. Her fırsatta üretimin ne kadar önemli olduğuna değiniyor. Özellikle de zor dönemlerde üretme kararlılığı gösteren firmaların desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

        REKLAM

        *

        Yorgancılar'a göre, finansal kırılganlıklar, her yıl eklenen konjonktürel sorunlarla daha da büyüyor. Borçla üretmek, borçla yatırım yapmak, borçla kapasite artırmak ise sürdürülebilir bir durum değil.

        Ancak, küresel şok durumunda dahi, üretme kararlılığını sürdüren firmaların daha fazla teşviki hak ettiklerine inanıyor.

        Zira, EBSO tarafından yapılan tüm anketlerde, her 2 üyeden birinin teşvik talebinde bulunduğunu söylüyor.

        *

        EBSO Başkanı her iki saptamasında da çok haklı. Üretim, Türkiye'nin olmazsa olmazı, başka çıkışı da yok. Sıkıntılı günlerde bile kararlı şekilde üretimlerini sürdüren firmaların ise desteklenmeleri şart.

        Hem unutmayalım ki, bu kuruluşlara verilen her teşvik, her destek, ülkemize bir değer olarak geri dönüyor.

        Diğer Yazılar