Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salgın nedeniyle zor durumda kalan turizm şirketleri ile geçimi turizme bağlı ülkeler, yeni ve farklı yöntemler bularak kendilerine turist çekmeye çalışıyorlar.

        Mesela, Las Vegas’ta bir kumarhane, yurt içi turizmi canlandırmak için bedava uçak bileti dağıtıyor.

        Tayland’da lüks düzeyde hizmet veren bir otel, “bir alana bir bedava” kampanyası başlattı.

        Cenevre’de turizm idaresinin aldığı karara göre, otel ve gezi paketlerinde indirim yapılıyor.

        Ancak, en ilginç yöntemi Özbekistan uyguluyor. Ülkenin güvenli olduğunun altını çizmenin uzun vadede daha etkili olacağını düşünen Özbekistan, tatilleri sırasında Covid-19’a yakalanan turistlere 3 bin dolar vermeyi taahhüt ediyor.

        Haziran'da kapılarını belli ülkelerden gelen turistlere açan Güney Kıbrıs'ta hastalığa burada yakalanan kişilerin konaklama, yeme-içme ve ilaç paralarının ödeneceği belirtiliyor.

        *

        Yeni fikirler bunlarla da kalmıyor.

        Bu yaz Parizyenler, elektrikli botlarda film izlemeye başladılar. Cinéma sur l’eau’ (suyun üzerinde sinema), suyun üzerinde elektrikle çalışan ve sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilmiş 38 botla hizmet veriyor.

        Meksika'nın Cancun kentinde "Cancun'a gelin 2x1" sloganıyla başlatılan bir kampanya çerçevesinde turistlere kentte geçirdikleri her iki gece için bir gün bedava konaklama vadediliyor. Turistlerin yanlarında getirdikleri ikinci kişinin uçak biletinin parası geri ödeniyor.

        Bulgaristan'daki popüler plajlarda turistlerden şezlong, şemsiye ve masa parası alınmıyor.

        REKLAM

        *

        Peki, bütün bu cazip teşvikler turizmi canlandırmaya, insanları ikna etmeye yetti mi, yetecek mi, işte asıl soru burada..

        Görünen o ki, güvenli seyahat ve hastalığa yakalanmak korkusu, cazip tekliflerin önüne geçiyor. Uzmanlara göre, insanlar uzun vadede fiyata değil güvenliğe odaklanacaklar.

        Özellikle düşük fiyat gibi teşviklerin ilk aşamada talep yaratmak için basit ve etkili bir yol olabileceğini, fakat zaman ilerledikçe fiyat yerine sağlık güvenliğinin öne çıkacağını savunuyorlar.

        Ki, ben de bu görüşü paylaşanlardanım. Sağlık garantisi paradan da, bedava biletten de önce gelmelidir. Parayı, bileti, şezlongu ileride de bulabilirsiniz, ama sağlığınızı kaybettiğinizde bunların hiç birini bir daha göremeyebilirsiniz.

        Diğer Yazılar