Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sedat Ergin 6 yıl Washington temsilcisi olarak çalıştıktan sonra Hürriyet Ankara temsilciliğine atanmıştı. Beni de Washington temsilcisi olarak onun yerine atadılar. Türk medyasında ender görülen biçimde centilmence devir teslimyapmak için birlikte uçtuk Washington’a.

        Sedat sadece Türkiye’de değil global düzeyde bile az görülecek kalitede bir şey yaptı. Yıllardır güvenini kazanmışolduğu tüm Amerikan kaynakları ile beni tanıştırdı. Hatta çoğunu birlikte ziyaret ettik. Bugün hala daha ABD başkentinde bağlantılarım varsa bunu Sedat ‘a borçluyum. Böyle bir devir teslim medyada yapılmadı ve yapılmayacaktı.

        Dönemin büyükelçisi Nüzhet Kandemir, Sedat ile benim bulunduğum özel bir yemek daveti verdi konutunda. Sedat’a ‘güle güle’ bana da 'hoş geldin'diyordu zarif büyükelçi.

        Nüzhet Bey, Amerika’nın başkentinde ‘Büyük bir Yahudi komplosu’ olduğuna inanırdı ve bunu da birçok yerde açıkça söylerdi. İlk önce Türk devletinin Washington’da en tepedeki insanın böyle konuşması tuhafıma gitmişti.

        Ancak yeni tanışmış olduğum kaynaklarla ilişkiler sağlamlaşınca Nüzhet Bey’in aslında objektif bir tespit yapmakta olduğunu gördüm.

        Washington’da başta Pentagon olmak üzere hemen her birimde bir ‘Neo-con’ kliği vardı. Her birimdeki diğerleriyle bağlantılıstratejik bir hedef için çalışıyorlardı. Bu grup için en önemli konu İsrail’in güvenliği ve çıkarlarıydı. Bunu Amerika’nın bile güvenliğinin önünde tutarlardı.

        Hatta daha sonra bir kısmı İsrail ajanı olmak ile bile suçlandılar.

        Şimdiki zamana yaklaşılırkenWashington’da bir de Evanjelistler’in gücü artmaya başladı.

        ‘Neo-con’lar ile Evenjelistler işbirliği içinde İsrail için çalışıyorlardı.

        Bugün Amerika’da bir derin devletten söz edilecekse bu 'Neo-con Evanjelist' işbirliğine inananlardan oluşuyor.

        Bu insanların bir kısmınıtanıdım onlarla konuştum. Hatta aralarında bir tanesi bana Pentagon’da kendilerinin düşündüğü Kürt devletinin haritasını bile göstermişti, bugün de Washington arka sokaklarında hayli aktif. Neo-con ve Evanjelist olan o Yahudi aynı zamanda bir İsrail vatandaşıydı. Onların tümü yıllar içinde İsrail için bir güvenlik master planı çalışması yapmaktaydılar.

        Önceki gün ortaya ‘Yüzyılın Anlaşması’ diye çıkarılan metin bu 'Neo-con Evanjelist' işbirliğinin bir ültimatomudur. Bunu okumak görevi bu 'Neo-con Evanjelist' derin devletin elinde oyuncak olmuş olan Trump’a düştü.

        Gerçek bundan ibarettir ve bunun Ortadoğu için güzel bir şey olabilmesi pek mümkün gözükmüyor maalesef.

        Diğer Yazılar