Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İBB’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün açmış olduğu ‘Drama Eğitimi Hizmeti Alım İşi’ ihalesi sonuçlandı. Bu mutlu haberi verirken inanın duygulanmamak imkansız, tüm, İstanbullulara drama eğitimi hayırlı olsun.

        İhaleyi sanatçı Kerem Alışık’a ait şirket kazanmış.

        Peki bu drama eğitimi işinde ne yapılacak? Kerem Bey çocuklara iletişim becerilerini geliştirme, sosyal ve duygusal gelişimlerini düzenleme ve empati kurma becerilerini öğretecekmiş.

        Sosyal medyaya durmadan büyülenmiş gibi baka baka empati duyguları (sadece empati değil tüm duyguları) hemen hemen tamamen ölmek üzere olan çocuklarımızın böylesine bir müdahaleye ihtiyacı olduğu kesindi.

        Ama bunun ötesinde bu işin Türk siyasi hayatına büyük yararı da olacağı kesin.

        Çünkü büyük umutlarla İstanbul Belediye Başkanlığı kendisine teslim edilen Ekrem İmamoğlu seçildiği günden bu yana iletişim becerisi konusunda neredeyse sıfır düzeyde olduğunu, duygusal açıdan fazla gelişmemiş olduğunu ve kendisine umut bağlayanlara yönelik katiyen empati kuramadığını gösterip duruyor.

        Anladığım kadarıyla İmamoğlu, korkunç zamanlama hataları ile çıkmış olduğu tatiller başta olmak üzere yapmış olduğu tüm hataları önüne koyup sıkı bir özeleştiri yapmış olmalı. Ve bu derin düşünce süreci sonunda acil yardıma ihtiyacı olduğunu da görmüş.

        Bu yüzden belediyedeki bu kursun ben aslında çocuklar için değil Ekrem İmamoğlu’nun kendisi için açılmış olduğunudüşünüyorum.

        Bu kurs sayesinde ona oy vermişve ona umut bağlamış seçmenleri ile biraz empati yapabilirse, bizim duygusal dünyamıza biraz daha sıcak ve anlayışla yaklaşırsa bundan sonraki aşamanıncumhurbaşkanlığı olması ihtimali de tekrardan doğabilir.

        Diğer Yazılar