Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ben "Pes"dedirten haberi Oda TVsitesinde okudum. Onlar da haberi ‘Gazete Aydın’ gazetesinden almışlar.

        Oda TVhaberi ‘Böylesi ancak Türkiye’de olur: Sahte sucuğun altından bakın kim çıktı’ diye verdi.

        Ben aslında isimleri vermeden yazacaktım ama iki kaynakta da isim açıkça yazıldığından yani olay çoktan kamuya mal olduğundan aynen aktarıyorum:

        "Gazete Aydın’ın haberine göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in Kayseri 1.Sulh Ceza mahkemesinin 95/1390 sayılı dosyasında gıda maddeleri tüzüğüne muhalefet suçundan 3 ay meslekten men edildiği öğrenildi. Kişinin aynı dosyadan 3 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı."

        Eminim ki bu satırları okuduktan sonra siz de ilk önce benim gibi "Ne alaka" çekmişsinizdir. İçinizden, "Bir üniversitenin en yüksek makamı olan bir rektörün sucuk üretimi ile ne alakasıolabilir" demişsinizdir mutlaka.

        Efendim sabırlı olun anlatacağım tabii ki. Bu kişi Adnan Menderes Üniversitesirektörü olarak atanmadan önce Kayseri’de bir üretim tesisinde sorumlu müdürlük yapıyormuş. Olabilir buna bir itirazım gayet tabii ki olamaz hatta ürettiklerisucuklarda memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan koli basilinin tespit edilmesine bile diyeceğim fazla bir şey yok.

        Burası Türkiye sucukta e-koli virüsünün çıkmasına değil çıkmamasına şaşırmak lazım.

        Sorumlu müdürün bir kastının bulunduğunu da düşünmüyorum. Bir yanlış yapılmış ve bedelini de ödemiş anladığım kadarıyla.

        Bu köşede aylardır üniversitesistemimizin çökmüş olduğunu ve büyük çoğunluğunun sadece diplomalı işsizleryetiştirmeye yaradıklarını yazıp duruyorum.

        Neden bu duruma gelindi, üniversitelerimizin çoğunluğu neden kalitesiz durumdalar bunu düşünmeye çalışıyordum kaç aydır.

        Anladığım kadarıyla cevabı bulmaya ilk önce rektör ataması kriterlerini ele alıp başlamalıyız galiba.

        Rektör olabilme kriterini bu kadar aşağıya çekerseniz sonunda onunla birlikte tüm üniversite sistemini de yerlere serersiniz.

        Unutmayın ki üniversiteler aslında geleceğin oluşturulduğu yerler olması gerekiyorken bizdekiler geleceği kurmak yerine şimdiki zamanı çökertmeye, kalitesizliği yaymaya yarıyorlar sadece.

        (Ha unuttum. sorumlu müdür aynı zamanda Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde ders de veriyormuş. Anladığım kadarıyla kendisi veteriner de: bir veterinerin sorumlu müdür olduğu bir tesiste üretilen sucukta memeli hayvanlarda bulunan e-koli virüsünün çıkmış olması olaya Türkiye’ye çok daha yakıştıran şık bir boyut da kazandırdı.)

        Diğer Yazılar