Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonunda New York’tan kaçışımı gerçekleştirebileceğim bir uçuş yolu keşfettim.

        Bir dostum bana "Washington’dan Abu Dabi’ye uçup oradan Türkiye bağlantısıyla İstanbul'a varılabiliyormuş bunu deneyebilirsin" dedi.

        Global düzeyde hızlı bir çöküş içinde olan ama benim hala daha tuhaf bir ısrarla ve zamanın ruhuna uymayan bir şekilde bağlı olduğum nezaket kuralları çerçevesinde "Neden olmasın tabii ki olabilir, sağol bilgi için" dedim.

        Ama bu seyahati kafamda canlandırmak bile vücudumda koronovirüs benzeri sendromlara yol açıyordu.

        Bence bu tür bir seyahatin başında tamamen sağlıklı olan bir insanın bile son durağına vardığında bunun o kişinin gerçek son durağı olması ihtimali yüksekti, bilmem anlatabiliyor muyum?

        *

        Oplanı uygulasaydım bir de tabii New York’tan Washington’a nasıl varacağım meselesi de vardı.

        Geçmişte New York’tan Washington’a daima otobüsle giderdim.Bunun nedeni otobüsfiyatının tren fiyatının onda biri düzeyinde olmasıydı.

        Yarın öleceğimi bilsembile paramı tutumlu harcamak durumunda olduğumdan (benim kader kurbanlığım da bu işte) bu defa da otobüsle gideceğim kesindi.

        Bu otobüslerin ve garın durumunu daha aylar önce size anlatmıştım. O gara girmek yerine bir veba kolonisine bir iyi niyetziyaretinde bulunmak daha mantıklı olabilirdi.Bu ortamda New York’ta otobüsle şehirlerarası seyahat yerine direkt tabutun içine girip doğrudan Potter’s Fieldsolarak bilinen kimsesizler mezarlığında gömülmeye gitmek çok daha pratik ve kestirme olabilecekti.

        *

        İşte bu yüzden şu anda başka uçuş imkanı bulunmadığından yakında,Living Dead dizisinde olduğu gibi, sokaklarında virüslü insanlarınzombiler gibi kitleler halinde dolaşıp, yanlış biçimde sağlıklı olarak düşünecekleri benim gibi insanlara saldırıp parçalayarak öldüreceklerini düşündüğüm bu şehirde bir süre daha kalmak kaçınılmaz oldu ne yazık ki.

        Zombiler gibi bana saldıracak bu insanlarda biraz sabır, biraz iyi niyet olsa onları benim gerçekten sağlıklı filan olmadığıma ikna etmem ihtimali büyük olabilirdi. Ama siz isterseniz benim önyargılı olduğumu düşünün bu insanlar dışarıya çıktıklarında bu sabrı ve iyi niyeti bana gösterebileceklerine nedense hiç inanamıyorum.

        *

        Şu anda durum böyle beni hala sürpriz biçimde henüz öldürmemiş karımla birlikte bir oda içinde yaşıyoruz.

        Geçenlerde Rana’nın bir online siparişini gördüm. Nedense bir şirketten ağaç kesiminde kullanılan son derece keskin balta da ısmarlamış olduğunu gördüm. Bununla birlikte ayrıca pek bir post modern görünümde olan bir balta bileme aleti de ısmarlamış olduğunu tespit ettim.

        Bunları pek hayra yormadım ama yine de iyi niyetli bir yorumda bulunarak bunu benim kafamı kesmek için değil New York’ta bir deprem olduğu ve evimiz yıkıldığında kaçışımız için kullanacağına yorumladım. Bu arada New York’un bir deprem kuşağında olmadığını ve kısa vadede de bunun olacağını sanmamakla birlikte o baltanın evin içinde atıl biçimde durmasının ancak bu şekilde düşündüğümde beni rahatlatması mümkün olabiliyor.

        Diğer Yazılar