Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alkol derecesi sıfır olduğundan babam ve benim fazla sıcak duygu beslemediğimiz su gayet tabii ki hayatın devamı açısından hayati önemde.

        Bu nedenle pek sevmesem de su içiyorum mecburen.

        Long Island'da durum vahim olduğundan evin dışına bile adım atamıyoruz. Bidonla almış olduğumuz su stokuda artık bitmek üzere.

        Rana "İyi suyu oğlumuz içsin biz seninle musluk suyunu içmeye başlayalım ne dersin?" dedi.

        Meseleyi böyle formüleedince ne dememi bekliyor ki acaba, "Hayır iyi suyu biz içelim, oğlum musluk suyu içsin" diyemeyeceğime göre "Tabii öyle yapalım" dedim.

        *

        Long Island suyunu içme kararı aslında bence uzun vadeye yayılmış bir kademeli intihar kararıydı.

        Bu su hakkında yıllardır burada geçici yaşamaya başlamadan önce bile çok olumsuz şeyler okumuştum.

        Eskiden duymuş olduğum olumsuzlukların şimdi iyileşmiş olması için de -burası Amerika olduğundan- bir sebep yok.

        Çünkü Amerika’da insanların yararına herhangibir iş yapmak kararına ayıp olarak bakılıyor olmalı.

        Genel sağlık sigortası getirmek isteyen, gelir dağılımı eşitliği filan diyen politikacılara tepki duyuluyor burada. Eline geçirdiğini ezenden, sömürenden hoşlanıyor buradaki seçmen nedense. Keza kendisine hizmet getirenden de fazla hoşlanmıyor insanlar. Kitlesel mazoşizm bir tür bu.

        Durum böyle olunca buradaki suyun kalitesiningelişmesi mümkün değil yıllar içinde, olsa olsa kalite daha da düşmüş olmalı. Çünkü Amerika’nın normali bu.

        *

        Bir de evlerin durumu da var. Dünyanın en zengin ve güçlü ülkesi olmasına rağmen sıradan insanının hayat kalitesini iyileştirici tek bir adım atmamaya yemin etmiş yönetimler yüzünden insanların oturduğu evler de bir tuhaf.

        Hepinizin zenginliği ile tanıdığınız Manhattan’da insanlar farelerin bile kalitesiz diye içine girmeyetenezzül etmeyeceği apartman katlarında yaşıyorlar.

        Long Island’da ise Amerikan taşrasına özgü yan yanadizilmiş, fabrikada seri üretilmiş gibi gözüken tek tip evlerde yaşıyoruz mecburen.

        Evlerimizdeki duvarlar karton gibi. Yan evde birisi gaz çıkarsa, etkileri tüm boyutlarıyla bizim evde hissediliyor.

        Sabahleyin uyandığımda korkarak geriniyorum. Çünkü kolumu fazla açıp duvara değdirirsem elim yan eve girer diye ürküyorum. Ha bunun benim açımdan sakıncası yok da yandaki evde istemeden neyi tutarım diye bilemediğimden korkuyorum bundan.

        Bu durumdaki bir evde musluk sisteminin sağlıklı olması katiyen mümkün değil tabii. Yani Long Island suyu kaynağında sağlıklı olsa -ki katiyen değil- bu musluk sisteminden geçince mutlaka ölümcül hal alıyordur.

        *

        Şimdi Rana’nın dediğine göre biz bunu içmeye başladık bu kesin. Ancak kesin olan bir başka şey daha var.

        Çok yakında Teenage Mutant Ninja Turtles ekibine iki kişi daha katılacak. Yaşları pek tutmasa da ekibe katılacaklar.

        Bu suyu devamlı içersek Rana ile ben kısa süre içinde birer Mutant Ninja Turtle haline dönüşeceğiz. Sadece teenage olamayacağız ama buna da benim yapabileceğim bir şey yok. Yani beni Ninja Turtle yapacağını bilsem de bir de teenage yapacak olsaydı o zaman suyu bile zevk alabilerek içerdim.

        Diğer Yazılar