Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gündelik saçmalıkları, absürt davranışları, kanında Akdeniz geni taşıyan herkesi illet etmesi lazım olan abuk tavırları görmekten ve bütün bunlara uzun zamandır muhatap olmak zorunda kalmış olmaktan dolayı büyük ihtimalle bende oluştuğunu zannettiğim bıkkınlık, tükenmişlik duyguları ruhumda kaçınılmaz olumsuz sonuçlarını maalesef göstermeye başladı.

        Eskiden saçma davranışlara daha müsamaha hatta gülümseme ile yaklaşırken artık bunlara hiç tahammülüm kalmadı.

        Bu tür tavırları görünce artık hem sinirleniyorum hem de ters tepkiler veriyorum.

        Tabii Amerika’da uzun süre kalıp da bu tür davranışları da görmemek katiyen mümkün değil. Bu nedenle benim artık yerime yurduma, ait olduğum coğrafyaya dönme zamanımın çoktan gelmiş olduğuna karar verip bunun gereğini yapmaya başladım.

        Ama bunlar sonuna kadar işin ucunu bırakmıyorlar hala daha hemen her gün orijinal bir saçmalık yaşanabiliyor. Bana Amerikan Gotiği'nin cehennemini yaşatacak yeni bir gelişme her gün olabiliyor.

        *

        Yaşadığım son Amerikan Gotiği kabusunu bugün anlatacağım size:

        6 yıla yakındır yaşadığımız sitedeki evden çıkacağız ya çıkış tarihimizi yönetime bildirdik.

        REKLAM

        Yönetim her ayrılan kiracıdan sonra evlerde tamirat işlerine girişiyor.

        Buraya kadar her şey normal olduğu için sanki bunlar Amerika’da yaşanmıyor sanabilirsiniz. Ancak bundan sonra 'gotik ruh hali' tabii ki devreye giriyor ve 'gotik toplumsal yapı' kendinden beklenileni yapmaya çalışıyor.

        Yönetim biz taşınmadan önce eve mimar gönderip ölçüler aldıracağını bildirdi bize.

        *

        Rana eğer virüs ortamında dışarıdan birileri evin içine illa da girecekse onlardan almalarını istediği tedbir beklentilerini detaylı yazdı yönetime. Ben o listeyi görünce "Bu kadar korunmalı kıyafet Mars’a giden astronotlarda bile bulunmuyor. İstediklerin biraz abartı olmuş galiba" dedim.

        Karım taleplerinden geri adım atmadı tabii ki, zaten ben dedim diye bunu yapacağı beklentim de yoktu. Olsa olsa aksini yapardı.

        Sonuçta bunun da fazla anlamı da yoktu çünkü ben mimarı zaten tamamen farklı nedenle, düz mantık gereği eve almayacaktım

        *

        Çünkü biz hepsi birbirine benzeyen evlerle sıralanmış bir sitede yaşıyoruz. Bundan önce ayrılan diğer kiracıların yaşadığı evler ile bizimki aynen benziyor birbirine. Benzer evlerden burada yüzlercesi var. Hepsinin iç planı ve oda büyüklükleri tıpa tıp aynı.

        Hatta ben daha önce birkaç kez verandadan kendi evime giriyorum sanıp yanlışlıkla başkalarının evine bile girmeye çalıştım. Anlayacağınız o kadar fazla birbirine benziyor evler.

        Yani bir evde tadilat yapıldıktan sonra diğerlerinde yeni ölçü almak tamamen manasız.

        Gizli işsiz olan mimara sanki iş yapıyormuş gibi davranması için fırsat tanımaya da niyetim yok! Manasızlığa zaten artık tahammülüm hiç kalmadı

        REKLAM

        Tüm evlerin aynı olan ölçümleri yönetimin elinde zaten şu an var tabii ki...

        Dolayısıyla diğerleri ile aynı olan bir evden yeniden bir ölçü almaya neden gerek olabileceği mantıken belli değil. Evin içinde otururken duvarları yıkıp yeni odalar inşa edip, yeni düzenlemeler yapacak halim herhalde olamayacağına göre ölçü alacağı söylenen mimarın anlamı ne, bu belli değil. Bu anlamsızlıkla işbirliğine girmek salaklık suçuna ortak olmak anlamına gelecekti. Bu nedenle gayet tabii ki işbirliğini reddettim.

        *

        Bunların da bu mantıki sonucu kendiliklerinden düşünüp bulmalarını aslında çok isterdim ama biliyorsunuz buna imkan yok. Bunu biliyorsunuz çünkü haftalardır bunu anlatıp duruyorum burada. Toplumsal saçmalıklardan örnekler verip duruyorum.

        Pratik çözümler Amerika’nın hayat tarzına aykırı.

        Kafadan ezbere bilinebilecek ölçüler için mimar göndermek hem kendilerinin hem de bizim hayatımızı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

        Zaten amaç da bu.

        Amaç pratikte kolayca çözülebilecek her hangi bir sorunu tamamen içinden çıkılmaz derecede zor hale getirip insanlara ıstırap çektirmek.

        Sıradan insanlara gündelik ıstıraplar çektirme işini de bunlar çok güzel başarıyorlar.

        Diğer Yazılar