Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Otoriteler ne yaptılarsa insanları maskelerini düzenli ve düzgün takmaya bir türlü ikna edemediler.

        Maske takmanın ne kadar önemli olduğu anlatılsa da bazı insanları konunun önemine ikna edebilmek mümkün olamıyor.

        Maskesini çenesinin altıda tutanların veya kolunda taşıyanların sayısı bir türlü azalamıyor.

        Onların durumuna bakınca insan "Acaba bu illet insanın çenesinden veya dirseğinden mi giriyor insanın vücuduna" diye düşünmeye başlayabilir.

        Bu davranışlara bakarak "İnsanlar acaba kısıtlamalardan fena halde bıktılar da isyan mı ediyorlar" diye bile düşündüm.

        Hayatı bildiğimiz gibi yaşamak gayet tabii ki hepimizin doğal hakkıdır ama maskeyi doğru takmazsak bu hayatı yaşamaya fırsatımız olacağı bile şüpheli.

        *

        Bugün size öyle bazı şeyler anlatacağım ki, bence bu yazıyı okuyan herkes bundan sonra maskesini belki de suratından hiç çıkarmadan takmaya başlayacak. Bu nedenle konu çok önemli olduğundan lütfen sadece kendiniz okumakla kalmayın ve paylaşılmasını da sağlayın çünkü ne kadar fazla sayıda insanı ikna edersek ülkemiz açısından çok daha iyi olacak.

        *

        Sonuçlarını aktaracağım bu bilimsel çalışma University of California’da yapılmış. Araştırmanın altında imzası olan doktorlar, Monica Gandhi ve George W. Rutheford.

        Teknik detayları böylece tamamladıktan sonra şimdi varılan sonuçları lütfen dikkate okuyun, bakalım tahmin ettiğim gibi acaba maske takmaya yönelik tavırlarınız olumlu yönde hemen değişecek mi?

        *

        Çalışmanın sonucu diyor ki:

        - Eğer bir insan maskesini düzenli ve kurallara uygun takarsa koronovirüs kapsa dahi hastalığı ya çok hafif geçirecek ya da hiç semptom vermeden hastalığı atlatacak.

        - Maske takanlar hastalanırlarsa bunu hafif geçirmeleri veya hiç semptom vermeden atlatmaları genelde geçerli bir sonuç ama bunun ötesinde eğer bir toplumun sürü bağışıklığına ulaşması isteniyorsa bunun yolu da maske takanların sayılarının artmasına bağlı deniliyor çalışmada.

        - Yani bir toplumda ne kadar fazla insan maske takarsa o toplumda hastalığı hafif geçiren insanlar sayesinde sürü bağışıklığına ulaşılması daha kolaylaşacak, bu daha hızlı olacak.

        *

        Bence normal, rasyonel bir insanın bunu okuduktan sonra maskesini takmaması artık mümkün değil. Çünkü maske takarsa hem virüsü bir şekilde kaptığında bunu daha hafif geçireceğini biliyor hem de toplumun bu illetten daha çabuk kurtulacağını da öğrendi.

        *

        Yeniden vurgulamak istiyorum haydi herkese bir çağrım var; bu sonuçlardan tanıdıklarımızı haberdar edelim ve herkesin bizler gibi maskelerini takmaya ikna edelim.

        Bu basit işi lütfen kendimiz ve ülkemiz için yapalım artık.

        Bir an önce kurtulalım şu illetten.

        Diğer Yazılar