Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD başkan yardımcısı Mike Pence ile Joe Biden’ın başkan yardımcısı adayı Kamala Harris arasındaki tartışmadan anlamlı bir şey çıkmadı. Bu tabii ki sürpriz değildi ama tartışmanın bir yararı da oldu. Bu tartışma sayesinde Amerikan ve dünya kamuoyunun uzun süredir şüphelendiği bir olay belgelenerek kanıtlandı.

        *

        Bu kamuoyu haklı biçimde Amerikan Başkan Yardımcısı olan Mike Pence’’in aslında ölü olduğundan şüphe edip duruyordu.

        Duygusal ortam ne kadar değişirse değişsin surat ifadesi hiç değişmeyen, hep aynı soğuk, ifadesiz yüzüyle hiç anlam işareti vermeyen Pence’in bu yüzden aslında ölü olduğu şüphesi hep vardı. Adam konuştuğunda da bu şüphe kuvvetleniyordu çünkü o ancak bir ölünün yapabileceği kadar saçmalayabiliyordu konuştuğunda da.

        *

        Amerikan kamuoyu ‘Walking Dead’ dizisinde olduğu gibi gerçek yaşamda zombilerin olabileceğine inandığından mıdır nedir bilmem ama başkan yardımcısı koltuğunda bir ölünün oturuyor şüphesi Amerikan sistemini hiç olumsuz etkilemedi. Kim bilir bu belki de başkanlık koltuğunda oturmakta olan adamın da aslına ölü olduğu düşüncesinden kaynaklanan bir durum da olabilir.

        *

        Ancak tartışma sürerken yaşanan bir olay Mike Pence’in aslında ölü olduğunu şüpheye bırakmayacak şekilde belgeledi.

        *

        Tartışmanın bir aşamasında canlı yayında Mike Pence’in kafasına bir sinek kondu. Sinek orada uzun süre kaldı. Meraklı hınzır gazeteciler sonradan sineğin adamın kafasında durma zamanını da ölçtüler. Sinek adamın başında tam iki dakika 9 saniye kalmış.

        *

        Bu iki dakika boyunca Mike Pence hayatta olan bir insanın kolayca başaramayacağı işi başardı ve kafasındaki sineği kovmaya yeltenmedi aksine sinek sanki hiç orada yokmuş gibi diğer her olayda olduğu gibi hiç tepki vermeden aynı yüz ifadesiyle durmaya devam etti.

        Bence sadece bu olay bile Amerikan yönetimin ikinci koltuğunda aslında bir ölünün oturmakta olduğunun kesin kanıtıydı.

        Bunun dünyanın geleceği açısından ne anlama geleceğini de bence eğer Trump bir sürpriz yapıp tekrardan seçilmeyi başarırsa önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Tabii daha büyük anlamlı olay Trump’ın tekrar seçildiği takdirde başkan iken ölmesi durumunda olabilir çünkü o zaman Amerikan başkanlığına Mike Pence oturacak. Ve böylece bizler Amerika bir ölü tarafından yönetilse dahi hayatta anlamlı bir fark olmayacağını görmek imkanına ileriki yıllarda nihayet kavuşabileceğiz.

        Diğer Yazılar