Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstihbarat kaynakları iyi olan Batılı ve Ortadoğulu gazetecilerin yazdıklarından edindiğim bilgilere göre İran’da son gerçekleştirilen suikast şöyle gelişti:

        Öldürülmesine karar verilen bilim adamının o gün Absard’daki tatil villasına gideceği bilgisi geldi.

        İsrail’in İran içinde 62 kişilik bir suikast timi olduğu söyleniyor.

        Bu tatil villasına seyahat bilgisi Tel-Aviv’deki Mossad merkezine ulaşınca bu 62 kişilik timin liderine harekete geç emri verildi.

        Bu 62 kişilik timin 50’siinin lojistik destek vermekle görevli olduğu 12’sinin ise ‘Kirli düzine’ olarak adlandırılan suikastı yapacak timi oluşturduğu belirtiliyor.

        ROBOT SUİKAST ARACI

        Suikastın yapılacağı gün geldiğinde hedefteki kişi villasına doğru yol alırken üç kurşun geçirmez arabalık bir konvoy oluşturulmuş.

        Suikastın hedefi ortadaki arabada yol alırken öndeki araba bir kavşağı dönerken imha edilmiş.

        Daha sonra ortadaki arabayla en arkadaki arabanın arasına uzaktan kumandalı bir araba girmiş. Bu arabaya monte edilmiş makineli tüfekten uzaktan kumanda ile arkadaki arabaya kurşun yağdırılmış ve sonunda da bu robotik araba yine uzaktan kumandayla arkadaki koruma arabasıyla birlikte havaya uçurulmuş.

        İNFAZ TİMİ

        Koruma arabaları yok edildikten sonra hedefin olduğu arabaya tim başkanın öncülüğünde 12 kişilik ekip, dördü motosikletle, diğerleri arabayla yaklaşmış, İranlı bilim insanı arabadan çıkarılıp infaz tim lideri tarafından bizzat gerçekleştirilmiş.

        Adamın öldüğü teyit edildikten sonra tim oradan kaçıp operasyona destek veren 50 kişilik lojistik destek ekibinin ayarladığı güvenli evlere çekilmişler.

        Bu ekibinin Mossad tarafından İran’dan çıkarılıp çıkarılmadığı şu anda bilinmiyor.

        Diğer Yazılar