Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Amerika’daki makul insanlar "Evinden çıkmasına bir aydan az kaldı. Kapıdan çıkıp gittiğini bir görsek de biraz rahatlasak" diyerek Trump’ın başkanlığının son günlerini izliyorlar.

        Başkanlığının ilk gününden bu yana tuhaf davranışları hiç eksik olmayan Trump ise tuhaflığın dozunu iyice arttırarak Beyaz Saray’daki son günlerini tamamlamaya çalışıyor.

        EN TUHAF GÜN

        Amerikan medyasında yer alan haberlere göre 18 Aralık Cuma günü Beyaz Saray’da öylesine tuhaflıklar yaşandı ki, Trump’ın davranışlarına alışık olan yorumcular ile "Artık pes bu kadarına" demek zorunda kaldılar.

        Aslında bu Beyaz Saray toplantısına bir komplo zirvesi de demek mümkün. Toplantıdan sızan bilgiler öylesine tuhaftı ki Andrew McCarthy gibi Obama’nın Amerikan olmadığını öne süren, ‘How Obama Embraces Islam’s Sharia Agenda’ kitabında Obama’nın şeriata inandığını anlatabilmiş bir insan bile toplantıda konuşulanları saçma bulabildi.

        TOPLANTIDA TÜRKİYE'NİN İYİ TANIDIĞI İSİMLER VARDI

        Bu toplantıya avukat ve çılgın komplo teorisyeni bayan Sidney Powell, eski ulusal güvenlik danışmanı, Trump’ın affı ile hapisten kurtulmuş olan ve hapisten çıkmasaydı Türkiye ile eski bağlantılarını da anlatacağı bilinen Michael Flynn ve Trump’ın avukatı ve Flynn gibi Türkiye ile eskiden bağlantı kurmuş olan eski New York belediye başkanı Rudy Guiliani katıldı.

        QANON’A İNANANLAR BİLE ŞAŞIRDI

        QAnon komplo teorisine inananların (yani Demokrat Parti'de pedofil satanistlerin oluğuna inananların) bile çılgın diye nitelendirdikleri düşünceleri bulunan bayan Powell’i Trump seçimde var olduğunda inandığı yolsuzlukları araştırmasını istediği komisyonun başına atamak istiyordu. Powell Amerikan seçiminde yolsuzlukların Venezuelalılar tarafından yapıldığına inanıyor. Yani ona göre Biden, Venezuela tarafından seçtirilmişti

        SIKIYÖNETİM BİLE KONUŞULDU

        Biden’ı zafere götüren seçimin nasıl yok sayılacağını konuşulduğu bu toplantıda ülkede sıkıyönetim konulup seçim sandıklarına el konulmasını isteyen Flynn’ın görüşleri de tartışıldı.

        Genellikle fazla sağlıklı düşünemediği bilinen Guilliani’nin bile toplantıda söylenenleri duyunca ürktüğü ve onun bile bunları fazla ciddiye almamasını Trump’a söylemiş olabileceği belirtiliyor.

        ŞİMDİLİK ATLATTILAR AMA...

        Bu toplantıda ciddi bir karar alınamasa da ve Amerika bunun vahim sonuçlarından şimdilik kurtulsa da Trump 25 güne yakın hala daha Beyaz Saray’da olduğu için özellikle Washinton’daki makul insanlardaki tedirginlik sürüyor. Bu gerginliğin Trump Beyaz Saray’dan resmen çıkınca biteceğini düşünenler 20 Ocak’a doğru geriye gün saymayı her gün endişe içinde sürdürüyorlar.

        Diğer Yazılar