Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Artık bir tür hastalık olarak teşhis etmemiz gereken Beyaz Türklerimizin İstanbul'u New York gibiymiş yaşama özlemi maalesef yeniden depreşmiş durumda.

        Bu özlemin oluşmasına 2004 yılından itibaren yazdığım yazı ve kitaplarla hayli katkısı olmuş bir yazar olarak şimdi buna neden ‘maalesef’ demeye başladığımı biraz sonra açıklayacağım.

        O YAZIYI MUTLAKA OKUYUN

        Beyaz Türk kesiminde bu New York özleminin, New York gibi olma arzusunun yıllar içinde nelere yol açtığını bilmeyenler Oray Eğin’in geçenlerde yazdığı ‘Bana Friends’ini söyle’ başlıklı nefis yazısını okumalılar.

        Oray o yazısında ‘İstanbul’u New York yapma projesi’ ara başlığı açarak benim bir Beyaz Türk camiası üyesi olarak bizzat yaşadığım o günleri detaylı anlatıyor.

        KARŞI OLDUĞUMDAN DEĞİL

        Anlayacağınız gibi ben ne bir parçası olduğum Beyaz Türklere ne de uygulamasına aktif katılmış olduğum İstanbul’u New York yapma projesine karşıyım.

        Ancak bazen dayanılmaz boyutlara varabilen bu arzunun özelikle salgın günlerinde, üstelik Türkiye de gittikçe daha da bir Ortadoğu ülkesine dönüşürken ve eğlenmenin neredeyse ayıp sayılmaya başladığı ortamda, Beyaz Türklerin fena halde bunalmaları nedeniyle soruna yol açacağı belliydi.

        BEYAZ TÜRK PATLAMASI

        Özelikle New York’u yakından izleyen Beyaz Türk kesiminde bir patlama olacağını bekliyordum. Umudum aşı düzeyi belli aşamaya gelindiğinde İstanbul’un eğlence yaşamının eski durumuna dönüşmesindeydi. Ben de o günleri çok özledim arkadaşlarımı da tabii.

        Bir yönüyle Beyaz Türk yaşamlarının vakanüvisi olarak adlandırabilecek Ertuğrul Özkök bu Beyaz Türk patlamasının haberini ‘İstanbul’un gayrı-resmi VİP açılışı’ başlıklı yazısıyla verdi.

        Keşke Oray da burada olsaydı ve o partiye katılıp gözlemlerini yazsaydı diye düşündüm.

        MAALESEF DİYORUM ÇÜNKÜ

        Bu gelişmeye maalesef diyorum çünkü o partilerden gelen fotoğraflara bakıyorum da insanlar maskeleri çıkarmış masalarda yan yana oturmuşlar, sohbetler ediliyor.

        Gerçi Beyaz Türkler merhabalaşmak için sarıldıkları insanlara sadece hava öpücüğü verirler ama yanağa kondurulmayan öpücük bile bu günlerde tehlikeli olabilir.

        New York açıldı ya, restoranlar yine doluyor Broadway yine başlıyor ya bizim İstanbul'u New York yapma projesinin insanları İstanbul’da da bu tür yaşamaya çalışıyorlar.

        Yazarın dediği gibi bunlar kendilerini VİP zannediyor olabilirler de benim bildiğim VİP denilen insan ilk önce New York’un aşılama düzeyine ve ondan sonra da İstanbul’un aşı düzeyine bir bakar ve rasyonel sonuca varması beklenir. New York’ta çoğunluk aşılandı bu yüzden açılma düzgün başlayabildi.

        Ne kadar bunalmış olursak olalım, bir araya gelmeyi ne kadar özlersek özleyelim New York’u ne kadar kıskanırsak kıskanalım bu parti biraz zamansız oldu.

        İstanbul’daki aşılama New York düzeyine geldiğinde bu parti olsaydı emin olun eski günlerin hatırına da olsa bunu en çok destekleyecek ben olurdum.

        Şimdi ise duygularımı sadece maalesef diyerek anlatabiliyorum.

        Diğer Yazılar