Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Daha sonra dünya dışı yaşamların ve uçan dairelerin başkenti haline gelen ABD’nin New Mexico eyaletinin Roswell bölgesinde ilk UFO (Unidentified Flying Object-Uçan Daire) görüntüsü 1947 yılında tespit edildi.

        Amerikan Hava Kuvvetleri kazayla düşmüş olduğu söylenen bir UFO enkazını ve içinde oldukları söylenen uzay canlılarını o yılın Temmuz ayında ele geçirdiği söylentisini sızdırdı.

        Gerçi bu enkaz ile ilgili video görüntüleri ve hatta uzay canlılarına devlet tarafından düzenlendiği söylenen otopsilerin görüntüleri de sızdırıldı ama bunlar hiç bir zaman resmen teyit edilmedi ve bu işlere inanmayanlar bunun devlet tarafından düzenlenmiş bir komplo, görüntülerin de sahte olduğunu söylemeye başladılar.

        Buna rağmen o tarihten itibaren uçan dairelere ve dünya dışından gelen ziyaretçilere inanan insan sayısı devamlı arttı.

        İlk temasın olduğu söylenen Roswell’de bir Uluslararası UFO Müzesi ve Araştırma Merkezi bile var. Bölgede ayrıca her yıl UFO festivali de yapılıyor.

        Resmi rakamlara göre özellikle Amerika’da uçan dairelerin varlığına inananların sayısının hızla artmakta olduğu görülüyor. Roswell’deki müzeye gelen ziyaretçi sayısında bir yılda yüzde 20’lik artış bile bu artan ilgiyi göstermeye bence yetmeli.

        X-FILES

        X-Files dizisindeki FBI’ın tuhaf ve açıklanamayan olayları araştırmakla görevli ajanı Fox Mulder gibi Amerika’da ve dünyada ‘Orada, dışarılarda bir şeylerin olduğuna’ inanmak isteyenlerin sayısı hayli fazla.

        Yakınlarının uzaylılar tarafından kaçırılıp sonra geriye bırakıldığını düşünenlerin sayısı gittikçe büyüyor.

        Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in de bu gruptan olduğunu söyleyebilirim. O dünya dışında yaşayan canlıların olduğuna ve onların dünyaya gelip ziyarette bulunduklarına çocuksu bir masumiyetle inanıyor.

        Bu inancını da 'Close Encounters of the Third Kind' (1977)', 'ET, the Extra Terrestial' (19822) ve 'War of The Worlds' (2005) filmleriyle bizimle paylaştı ve bu inancın tüm dünyada daha fazla güçlenmesine bu filmleriyle katkıda bulundu.

        E.T.
        E.T.

        ABD KENDİ X DOSYASINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR

        Dediğim gibi zaman zaman devlet kaynaklarından uzaylılar hakkında bilgiler sızsa da devlet bunu hiçbir zaman resmen kabul etmedi.

        Pentagon bu konuyu da araştırmak için 2007 yılında Advanced Aerospace Threat Identification programını başlattı (Havadan Gelebilecek Tehditleri Tespit Etmek İçin Geliştirilmiş Program). Ancak bu program 2012 yılında durduruldu.

        Yine 2007 yılında hava kuvvetleri Project Blue Book (Mavi Defter Projesi) diye adlandırılan uçan daire gördüklerini söyleyenlerin analizini yapacak projeyi başlattı. 20 yıl içinde projeye 12 bin 618 UFO görüldüğü ihbarı geldi. Bu program 1969 yılında sona erdirildiğinde bu ihbarların 700 adetinde görülenlerin ne olduğu hala belirsiz (unidentified) olarak kayıtta duruyordu.

        Bu belirsizliklerle dolu ortama bir düzen getirmek ve tartışmaları sonuçlandırmak için Office of the Director of National Intelligence (Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi) bu ay içinde Kongre’ye sunulmak üzere bir uçan daire raporu hazırlanması talimatını verdi.

        REKLAM

        Bu raporun tamamlanmak üzere olduğu ve yakın sürede ABD Kongresi’nin hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’ne teslim edileceği haberleri çıktı.

        ABD'de UFO takip edenler hazırlanan raporu şu anda heyecanla bekliyor. En fazla heyecanlananın da yönetmen Steven Spielberg olduğuna eminim.

        Bakalım dünya dışı canlı yaşamlarının varlığına ve uçan dairelerin olduğuna inanan Spielbeg’i bu raporun sonuçları tatmin edecek mi?

        RAPORDA NELER VAR

        Hazırlanan rapor hakkında bir haber yayınlayan New York Times’ın habere atmış olduğu başlık ‘US finds no evidence of alien technology in flying objects. But can’t rule it out, either‘ (Amerika uçan aletlerde bir uzay canlısı damgasının delilini bulamadı ama bunun olasılığını da tamamen ret edemedi).

        Sadece bu başlığa bakarak bile yakında çıkacak raporun uzaylıların varlığına inanmak isteyenleri ne yazık ki tam tatmin etmeyeceğini ve onların heyecanlı bekleyişlerini sürdüreceklerini söylemem gerekiyor.

        Diğer Yazılar