Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden 19 gün sonra, TOBB ve YASED’in organize ettiği toplantıya katılan 200 yabancı sermayeli şirketin CEO’sunu davet ettiğinde, hepsi Türkiye’de değildi.

        Philip Morris/ Sabancı Genel Müdürü Enrique Jimenez, yıllık iznini kullanmak üzere memleketi İspanya’ya tatile gitmişken, daveti alır almaz Ankara’daki toplantıya katılmak üzere 1.5 günlüğüne Türkiye’ye geldi. Toplantı sonrası İspanya’ya dönen Jimenez’in tatil ajandasındaki Türkiye yerini korudu. Bu kez de Erdoğan’ın himayesinde Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında başlattığı “Discover Your Turkey Story” (Türkiye’deki hikâyeni keşfet) kampanyası için pazartesi günü İstanbul’a döndüğünde kamera karşısına geçecek. Jimenez, uluslararası kamuoyuna, “Güçlü Türkiye ekonomisi, demokrasiye bağlılık, iş yapanların kazandığını ve ekonominin fırsatlar içerdiği” mesajlarını verecek. 4 çocuğu ile 2.5 yıldır Türkiye’de bulunan Jimenez’in şu anda en büyük korkusunun tayininin başka ülkeye çıkmasıymış!

        KAMPANYA 30 GÜN SÜRECEK

        CEO’lar, 30 günlük kampanya süresince 24 ülkede verilecek ilanlarda, 40 kelime ile Türkiye’yi anlatacaklar. 2.5 günde organize edilen kampanyada 16 CEO’ya ulaşıldı. TV, sosyal medya, yazılı basına verilen ilanlarla, 180 milyon fikir liderine, 500 milyon insana ulaşılması hedefleniyor. Kampanya; Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Holanda, İspanya, Polonya, ABD, Rusya, Japonya ve Körfez ülkelerinde yer alacak. Kampanya 11 Ağustos’ta yazılı basında, 18 Ağustos’ta televizyonlarda gösterilmeye başlanacak. Kampanyayı 32 saatte hazırlayan reklam ajansı 21Gram, yurtdışındaki mecralarda yayımlanacak röportajlar için CEO’lara şu soruları gönderdi:

        Türkiye’nin şirketiniz için stratejik ve jeopolitik önemi nedir? Türkiye denince aklınıza gelen 3 kelime nedir? Türkiye’de mutlu musunuz? Sadece Türkiye’de olduğunu düşündüğünüz bir özellik var mı? Türkiye’den ayrılma vakti geldiğinde neler hissedeceksiniz? Türkiye’deki en güzel anınızı anlatır mısınız?

        ATLAR TÜRKİYE İÇİN KOŞACAK!

        Başbakanlık da “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” başlatmıştı.

        Kampanyaya Akbank ve Sabancı 5’er milyon lira, İş Bankası ve Koç Holding de 10’ar milyon lira ile katıldığını duyurdu.

        Şimdi sivil toplum örgütleri gibi spor camiası da harekete geçti. Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK), 7-8 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek geleneksel “Enternasyonel Festival”ine (Uluslararası Yarış Festivali) aralarında Dubai Emiri Şeyh Maktum’un atının da yer aldığı 30 yarış atının katılması bekleniyor.

        İngiltere, Almanya, Fransa ve İrlanda başta olmak üzere organizasyon için temaslar kuran TJK, İngiliz at yarışcılığı dergisi British Racing’e röportaj verdi.

        Türkiye kampanyası yürütmek üzere ABD’de pek çok küresel markaya hizmet veren lobi şirketi Apco ile anlaşıldı.

        14 CEO KATILIYOR

        20 saniye olarak planlanan televizyon kampanyasında ilk gün Axa Türkiye CEO’su Guillaume Lejeune, ikinci gün Enrique Jimenez yer alacak. Tanıtım kampanyası şu CEO’larla devam edecek: Mercedes Benz- Britta Seeger, Bosch Türkiye- Seteven Young, Shell Türkiye- Felix Faber, Samsung Türkiye-DaeHyun Kim, BBVA Garanti- Carlos Torres, Vodafone -Vittorio Colao, Toyota - Akio Toyota, Ford-Mark Fields, Airbus- Dennis A.Muilenburg, Fiat-Sergio Marchionne, Carrefour- Georges Plassar, BNP Paribas-Jean Laurent Bonnafe ve Coca-Cola Company-Muhtar Kent.

        Diğer Yazılar