Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekare arazide, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan, Türkiye’nin ilk lisanslı sağlık oteli Canyon Ranch Welness Resort at Kaplankaya’da yaşam başladı.

        Kaplankaya arazisi, Kazakistan merkezli olarak 2001 yılında gayrimenkul geliştirici yatırım şirketi olarak kurulan Capital Partners tarafından 2005 yılında satın alınmıştı.

        İçinde 7 koyu bulunan arazinin yüzde 20’sini oluşturan Canyon Ranch’i, önümüzdeki yıllarda yeni otel ve gayrimenkul yatırımlarının takip etmesi planlanıyor.

        Tümü deniz manzaralı toplam 141 odadan oluşan, “Leading Hotels of the World” üyesi merkezin; 17’si Executive King kategorisi olmak üzere 66 yamaç odası, 69 otel odası, 6 otel süiti ve 10 bin metrekarelik spa, fitness ve sağlıklı yaşam merkezi bulunuyor. Ayrıca 38 terapi odasında, Canyon Ranch’in Batı ve Doğu’ya özgü sağlık ve wellness uygulamaları birleştirilerek beden, ruh ve zihni yenileyen sağlıklı yaşam deneyimleri sunuluyor.

        Projenin ilk etabında yer alan 76 villanın yüzde 80’i satılmış durumda.

        Gelecek yıl 74 villanın da tamamlanmasıyla; Canyon Ranch, Amerika’dan sonra ilk kez Akdeniz’e de çıpa atmış olacak.

        Capital Partners kurucu ortakları Burak Öymen ve Serzhan Zhumashov’a daha sonraki yıllarda şirketin yöneticilerinden Erkan Erkek de katılmıştı.

        Kaplankaya’da toplam 2-2.5 milyar dolarlık bir yatırım hedeflediklerini söyleyen Öymen, “Avrupa turizminde iddialı bir ülkeyiz. Türkiye, dünya turizminde önemli bir noktada. Canyon Ranch, Türkiye’nin turizmde marka olarak bir üst seviyeye çıkmasını sağlayacak bir yatırım” diyor.

        Öymen ve Capital Partners İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, Kaplankaya Canyon Ranch’e ilk olarak iş çevresinden dostlarını davet ettiler.

        İçinde Acıbadem Sağlık Grubu ile işlettikleri bir hastane de olan tesiste; kişisel sağlık programlarını deneyimleyen misafirler arasında yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç ve bu projeden ev de satın alan Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent onuruna akşam yemeği verildi.

        Konuklar arasında, ev sahiplerinin yanı sıra Akkök Grubu ortaklarından Ömer Dinçkök, Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Fas’a yerleşen Ayşegül Tecimer gibi tanınan isimler yer aldı.

        ARAT’A DESTEĞİ ‘BJK’DEN MEZARA KADAR!

        Rahmi Koç’un “tutkulu” bir Beşiktaş taraftarı olduğu bilinir.

        Hasan Arat’ın Beşiktaş Kulübü başkan adaylığı sürecinde en büyük destekçisi Koç’un ta kendisiydi.

        Kaplankaya projesi ortaya çıktığında, Hasan Arat’ın araziyi ilk gezdirdiği isimlerin başında Koç vardı.

        Koç davette karşılaştığımda, Kaplankaya projesinden ev alanlar arasında oğlu Ali Koç’un da olduğunu söylemekle yetinmiyor, “Yazın, satışlar artsın” önerisinde bulunuyor.

        1990 yılında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanlığı’nı 2 yıllığına Arat’a devreden Osman Benzeş, İsrailli Hapoalim Grubu’nun hâkim ortak olduğu Bank Pozitif’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu ve Victoria’s Secret mankenlerinden Karolina Kurkova da davete katılan ev sahipleri arasındaydı.

        İngiltere merkezli ünlü mimar Norman Foster’in imzasını taşıyan evde Serzhan Zhumashov oturacak...

        Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Katar ve İngiltere’nin önde gelen yatırımcılarının da ev sahibi olduğu tesisin “ortak dili” İngilizce olacak gibi...

        MUHTAR KENT, TÜRKİYE’NİN CEO KAMPANYASINA KATILACAK MI?

        Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Ekonomi Bakanlığı’nın Türkiye’de yatırımı bulunan uluslararası şirketlerin CEO’larıyla 24 ülkede yapılacak 30 günlük, “Türkiye’deki Hikâyeni Keşfet” kampanyasının, 18 Ağustos’ta başlayacağını yazmıştım.

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra dış kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini önlemek için hazırlanan kampanya, yazılı ve görsel medyada yer alacaktı.

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuyla ilgili basına yansıyan açıklamalarında, Coca- Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent’in de tanıtım kampanyasına katılacağı bilgisi yer alıyordu.

        Canyon Ranch Kaplankaya’daki davette Muhar Kent’i görünce, Yirmibirgram Reklam Ajansı’nın bakanlıkla birlikte belirlediği konseptte tasarlanan çekimin yapılıp yapılmadığını sordum.

        “Programımda var mı, bilmiyorum” dedi.

        İlgililerden aldığım bilgiye göre; Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Enrique Jimenez gibi Türkiye’de yaşayan CEO’ların büyük kısmının çekimleri tamamlanmış.

        Ancak çalışma ajandalarının yüklü olmasından dolayı belirlenen CEO’ların hepsi henüz kamera karşısına çıkmamış.

        Bu nedenle de kampanya tarihi 1 Eylül’e ertelenmiş.

        ‘İKİLİ İLİŞKİLER ÖNEMLİ’

        Kaplankaya’daki davet, 15 Temmuz’dan sonra uluslararası çevrelerde oluşan Türkiye algısını konuşmamıza da olanak verdi.

        Tabii en başta Burak Öymen’in babası, eski CHP’li bakanlardan Onur Öymen’le sohbet ettik.

        Laiklik ve demokratik hukuk normlarının işleyişine ilişkin kaygıları giderilmiş görünmüyordu.

        Armaggan, Bora Jet ve Nar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçın Ayaslı ile de aynı konuları konuştuk.

        Ayaslı, Dünya Türk İş Konseyi İstişare Kurulu Üyesi. Boston, Washington ve İstanbul’da ofisleri bulunan Türk Kültür Vakfı ve Amerika-Türkiye Koalisyonu kurucu başkanı.

        “Kampanyaların çok etkili olacağını düşünmüyorum. İkili, yüz yüze görüşmeler yapmalıyız” diyen Ayaslı, Türkiye’de neler oluyor, neler bekleniyor sorularının içinden çıkmışa benzemiyordu.

        Açıkça şunu söylemeliyim ki, Batı’daki Türkiye algısı, FETÖ’nün bilinmezliği meselesinden çok daha köklü korkular içeriyor...

        Diğer Yazılar