Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, farklı ve cesur bir eğitim girişimcisi. Tümüyle özel ve yerli sermaye gücüyle hızlı büyüyen, hızla yurtdışına açılan bir yapı oluşturdu.

        Toplam 200 milyon dolar yatırımla 2017- 2018 öğretim döneminde Maslak 1453’te açılacak “NeoTech - Nişantaşı Üniversitesi” Avrupa’nın tek çatı altında toplanan en büyük kampusu oldu.

        35 bin öğrencinin öğrenim göreceği kampuslarını 40 bin öğrencinin ziyaret ettiğini belirten Uysal’ın, yeni nesil eğitimde önceliklerini, başına “iyi” tanımını ekleyerek getirdiği yenilikleri 2 maddede özetlemek mümkün:

        1- İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca konuşulan ülkelerde yabancı dil öğrenme fırsatı veriyor. NeoTech kampusuna, 200’ün üzerinde anadili İngilizce olan okutman ve öğretim görevlisi transfer etti.

        2- Yurtdışındaki üniversitelerden teknoloji ithal etti.

        Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal

        5 YILDA 300’DEN 35 BİN ÖĞRENCİYE

        Uysal, 2010 yılında Osmanbey’de 300 öğrencili, 2 yıllık “meslek yüksekokulu” kurarak eğitim yatırımlarına başlamıştı.

        2012 yılında Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurarak üniversitesini açtı.

        Sadabad’ın dışındaki, Tarabya, Bayrampaşa ve Osmanbey kampuslarını Maslak 1453’te 106 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşkesinde topladı.

        68 bin öğrenci kapasiteli yerleşke, öğrencileri yaşam alanlarında, yeni teknolojilerle buluşturmayı amaçlıyor.

        Rektörlüğünü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu’nun yaptığı üniversitede dokunmatik ekranlı Gold Class adı verilen 264 derslik bulunuyor.

        200’er kişilik sınıflarda, ileri teknoloji projeksiyonlar, akıllı kürsüler, mikrofonlar ve sınıf kameraları yer alıyor.

        32 tam donanımlı sağlık laboratuvarı, mahkeme salonları, eczacılık, dişçilik, beslenme, biyokimya ve diyetetik laboratuvarları ile havacılık ve denizcilik simülatörleri, 11 mimarlık/ iç mimarlık çizim laboratuvarı, mühendislik uygulama laboratuvarları, moda-tekstil, baskı-boya, grafik tasarım atölyeleri, 12 bilgisayar laboratuvarı, dünya standartlarında radyo-televizyon stüdyoları, büyük otel ve restoranların mutfaklarını örnekleyen çok amaçlı 5 gastronomi mutfağı, 3 dans-performans salonu bulunan yerleşkede videowall teknolojisiyle dijital bilgilendirme sistemleri kullanılıyor.

        Türkiye’deki altyapısını tamamlayan Uysal, yurtdışında da ünivesite kurma girişimlerini sürdürüyor.

        Ücretsiz mobil İngilizce eğitimi veren Nish Learning projesinin yanı sıra, yurtdışı programlarının kapsamını genişletiyor.

        Öğrencilerinin tümü ek ücret ödemeden “yabancı dili anavatanında” öğrenebiliyor.

        Öğrencilerine, London United Education işbirliğiyle, Nish London ve Nish Dublin’deki yabancı dil kurumlarında eğitim olanağı tanıyor.

        Öğrenciler, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca eğitimi için devreye girecek Köln, Milano ve Barcelona’daki okullarda, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle karma sınıflarda öğrenim görebilecek.

        Yurtdışında tematik üniversite oluşturma girişimi sürüyor.

        2018 yılında Avusturya’da açılması planlanan “Uluslararası Viyana Şehircilik Üniversitesi”ni, Dubai’de sağlık bilimleri alanında eğitim veren bir üniversite yatırımı takip edecek.

        İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı, Turizm İşletme Bölümü’nden mezun olan Uysal, 25 yıl profesyonel olarak çalıştıktan sonra eğitim girişimcisi oldu.

        1995 yılında kaybettiği babası Doç. Dr. Cevdet Uysal da, Çukurova Üniversitesi’nin yapılanmasına katkı veren bir akademisyendi.

        “Mersin’de 8 bin dönüm meyve bahçemiz var. Akdeniz’in önemli meyve üreticilerindeniz. Tarladan kazanıp eğitime yatırım yaptık” diyor.

        500 bin TL vakıf sermayesi ile yola çıkan Uysal, “YÖK kanununda yapılan değişiklikle üniversite kurmak için konan, akademik ve mali yeterlilik şartlarına göre, yüzde 20’si nakit olmak üzere, 100 milyon TL sermaye gerekiyor. Eğitim binaları vakfa ait olmalı. Her vakıf üniversitesine garantör bir devlet üniversitesi belirleniyor. Bizim Yıldız Teknik Üniversitesi oldu” bilgisini paylaşıyor.

        Burs sağlayan üniversiteler sıralamasında 1454 öğrenci ile ilk sıralarda yer aldıklarını da ekliyor.

        Kapanan 16 vakıf üniversitesinden sonra faaliyetlerini sürdüren 62 vakıf üniversitesinin toplam 20 milyar TL yatırım yaptığı sektör, yüzde 63’ü akademisyen 34 bin 500 kişi istihdam ediyor.

        Eğitimde özel sektör payı büyürken, niteliğin de gelişmesi en önemli mesele...

        Diğer Yazılar