Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bundan yaklaşık 10- 15 yıl kadar önce bir araya gelen ve ağırlığı işadamlarından oluşan arkadaş ekibi, “Çarşamba Grubu” adıyla toplanıyor.

        Her ay gruptan birinin yurtiçi ve dışında üstlendiği ev sahipliğinde yemek ve gezi organizasyonları yapıp dostluk pekiştiriyorlar...

        Zaman zaman konukların da davet edildiği ekibe en son Rahmi Koç da katılmıştı.

        Sabit kadroda; Adil Benardete, Cengiz Yalçın, Murat Vargı, Mustafa Özkan, Hüsamettin Özkan, Yaman Törüner, Yusuf Bahar, Özer Çiller, Güneri Cıvaoğlu, Serdar Turgut, Melih Meriç, Yaman Törüner, Giuseppe Farina, Başkurt Okaygün, Mustafa Süzer, Oğuz Çarmıklı ve Bekir Okan yer alıyor.

        Ufuk Güldemir’in vefatından sonra eşi Gaya Sarrafgil, gruba tek kadın üye olarak dahil edildi.

        Okan, 15-16 Mart tarihlerinde çoğunluğu Çarşamba Grubu dostlarından oluşan ve aralarında eski Emniyet Genel Müdürü, eski Gaziantep MHP milletvekillerinden Hasan Özdemir’in, eski GATA Komutanı E.Tümgeneral Tarık Özkut’un da olduğu yaklaşık 40 kişilik ekibe, memleketi Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya uzanan tarih-kültür gezisi düzenledi.

        Her iki ilde de konuklarını liselilerle buluşturdu...

        300 BİN LİSELİYE ULAŞTI

        Gezimizin amacı, 26 bin öğrencisi olan Okan Üniversitesi’nin (OÜ) Milli Eğitim Bakanlığı destekli liseli gençlerle sürdürdüğü “lisans eğitimde farkındalık” çalışmasına katkı vermekti.

        Son 3 yılda 300 bin öğrenciye ulaşan “Okan Anadolu’da” projesi, 9-13 Nisan tarihleri arasında da 40 ilde, 120 akademisyenle 1200 okula yayılacak.

        Gaziantep ve Şanlıurfa’da liselilerle düzenlenen toplantıda, OÜ Aday İlişkileri Müdürü Servet Gülsün Şirin’in “Sınavdır geçer” sunumunu izledik. OÜ Mütevelli Heyeti üyeleri Murat Vargı ile eski Merkez Bankası Başkanı, eski devlet bakanlarından Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Yaman Törüner de aynı toplantılarda gençlere seslendi.

        Vargı’nın yıllar önce gittiği Amerika’nın ilk araştırma üniversite hastanesi John Hopkins’ten aktardığı öykü, “topluluğa sorumluluğa” iyi bir örnekti.

        ÜLKENE NE VERİYORSUN?

        Vargı, adını kurucusu olduğu hayırsever işadamından alan J.Hopkins’te yaşanan bir olayı anlattı: “Çocuğunu 40 derece ateşle hastaneye götüren Eisenberg, hastaneden çıkarken tedavi ücretini ödeyecek parası olmadığını söylüyor. Muhasebeci ‘Paranız olunca ödersiniz’ diyor, çocuğu battaniyeye sardırıyor, kasadan da babaya 25 sent yol harçlığı verip uğurluyor. Aradan 20 yıl geçiyor. Oradaki muhasebe memuru, müdür olmuş, karşısında Eisenberg’i buluyor. Eisenberg ‘Borcumu ödemeye geldim’ diyerek 35 milyon dolarlık çek yazıyor.”

        Vargı lafı Okan’a bağlıyor:

        “Bekir Bey 3 yaşındayken; babası 30 yaşında, annesi 27 yaşında vefat ediyor. Onun da hayatı Eisenberg gibi... Kadın olun, adam olun ama önce insan olun... Joseph Kennedy’nin (ABD’nin 35. Başkanı Kennedy’nin oğlu) bir lafı var: Ülken senin için ne yapar değil, sen ülken için ne yapacaksın? Biz burada katalistiz. İlk 3 tercihte bu üniversiteyi yazarsan yüzde 50 artı, yüzde 10 burs veriyoruz. Türkiye’nin büyük şirketleri bu üniversiteyle çalışıyor.”

        EN BÜYÜK ORTAKLIK!

        Türkiye’nin ekonomi ve siyaset kavşaklarında kaldıraç görevi üstlenen isimlerin adeta resmi geçidi içindeyim.

        Türkiye’yi GSM teknolojisiyle tanıştıran Turkcell’in kurucu ortağı MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vargı, bu toplantıdan erken ayrılıp detoks merkezi The LifeCo’nun Bodrum, Antalya ve Phuket’ten sonra Dubai’de açacağı şubenin açılışına gitti.

        “Çöpü Çöpe At” sosyal sorumluluk projesi de yürüten işadamı, grubun çalışma hayatındaki aktif üyelerinden.

        Yusuf Bahar adı ise pek bilinmez. Doğuş Holding’i merhum Ayhan Şahenk ile kuran işadamıdır. İsviçre merkezli danışmanlık faaliyetlerine devam ediyor.

        NATO müteahhidi ve FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın dayısı Cengiz Yalçın emeklilik günleri yaşıyor. İş Bankası ve İtalyan TIM ortaklığı GSM operatörü Avea’yı kurmak üzere Türkiye’ye gelen Dr. Farina, 2006 yılında İtalyan enerji devi ENEL’i temsil etmeye başlamıştı.

        Prof. Dr. İpek Altınbaşak ile evlenerek İstanbul’dan kopmayan Farina, kayınbiraderinin kurduğu Helix Yönetim Danışmanlık şirketinde kıdemli ortak olarak yoluna devam ediyor.

        Yeni tanıştığım işadamı Mürsel Yarar, Erzurum’un karlı tepelerine güneş panelleri kurmuş.

        Ecevit döneminin “deneyimli siyasetçisi” Hüsamettin Özkan siyasetsiz hayatı seçmiş...

        Öğrencilerin önüne serilen imkân bu işte: Zengin tecrübeler.

        Diğer Yazılar