Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lucescu, Beşiktaş-Konyaspor finali izliyor, oyuncu seçmeye çalışıyordu:

        İlk 11’lerde zaten garanti olan Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, durumu karışık Tolgay Arslan... Serkan Kırıntılı, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Ömer Ali bir de Ali Turan! Hadi Caner Erkin de olsun!

        O da Ali Turan’ı bıraktı, Arda Turan’a koştu.

        Arda Turan küçükken Galatasaray ve Beşiktaş’ı şampiyon yapmış 72 yaşındaki “Hoca”, “Kararından geri dönmesi için” mecburen uçtu.

        Uçakta gazeteciye saldırı sonrası Arda Turan Milli Takım’ı bıraktığını açıklamıştı ya!..

        Süper Kupa sonrası, Samsun’da “bazı taraftarların saldırıları” yüzünden iki kulübü, tüm taraftarları, Konyaspor’u hem de 5 maç kendi sahasında resmi tedbirsizliklerin faturasını onlara kesen Federasyon, belli ki “saldırıda bulunan futbolcu”ya ceza vermemişti...

        Ki yeni Teknik Direktör ayağına gitmişti.

        Nitekim Federasyon Başkanı dedi ki, “Biz idari karar almış, kadro dışı bırakmamıştık. Umarım Arda kararını gözden geçirir.”

        Federasyon Başkanı olarak almadıkları kararla, medya patronu olarak gazetesinde çalışan yılların gazetecisine saldırıyı mazur görmüş oluyor muydu?

        Tamam, zamanın ruhu böyle!

        “Saldırı”dan ötürü Teknik Direktörü uzaklaştırıp benzer fiilin bir aktörüne kucak açabiliyorsunuz milli dünyada.

        Zaten “gazeteciye saldırmak” ile “kebapçı basmak” çok farklı Ali Nazik!

        *

        Oyuncu yetiştirmede kısır, başta Fransızlar, ne bulursa almakta çok cevval “futbol ülkesi”nde, ben de Arda Turan gibi “zor yetişmiş” bir futbol değerinin kaybedilmesini istemem.

        O da önce kendini kaybetmemeli!

        Kendisinin de dediği gibi, ortada “lutfedeceği” bir şey yok. Ama dileyebileceği bir özür, hala Federasyon Başkanı’nın gazetesi önünde sahipsiz duruyor!

        *

        Yeni sezona Pepe, Valbuena, Gomis, Negredo, Soldado, Belhanda, Kucka konuşarak girdik.

        Başakşehir’de Cengiz Ünder’i konuştuk ama “Şampiyonlar Ligi” takımında bir sonraki Cengiz’i artık bilemiyoruz. 77 milyondan çıkarabildiğimiz bu. Çok sayıda oyuncu yetiştiren Bursaspor ve Gençlerbirliği altyapıları dahi, hadi kurumuş demeyeyim ama, verimli değil artık.

        Beşiktaş’ın Orkan Çınar, Fenerbahçe’nin Ahmethan Köse, Eljif Elmas girişimleri “yabancı dolu gezegen”de insanlık için küçük adımlardan ibaret!

        *

        Real Madrid-Manchester United Süper Kupa finalinde, sahada ve kenarda bir takımlık, 11 İspanyol oyuncu vardı. O çok yaldızlı, yıldızlı Real’de 6 oyuncu kendi altyapısındandı; rakipteki Mata da.

        Ya Barcelona. Kadroda 10 İspanyol, artı üç çifte vatandaş. 7-8’i ilk 11 olan 12 oyuncu Barcelona akademisinden, altyapısından. Arjantinli Messi, Brezilyalı Rafinha, Faslı Münir de dahil. Vidal, Alba, Denis Suarez, Münir, Deulofeu gibi “transferler”in bile daha gençken Barcelona altyapısında eğitim almış olmasına dikkat edilmiş.

        Sahi, orada bir de Arda Turan. Galatasaray altyapısından, Manisa’da Ersun Yanal tedrisatından. O yüzden güçlüler, muktedirler, cilacılar ülkesinde kendini kaybetmemeli işte!

        Diğer Yazılar