Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Tayyip Erdoğan: “Biz batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık” diyor. 50 Yıl öncenin kahvehane muhabbeti gibi. Ben de merak ettim ne aldık ne almadık diye. Türkiye neredeyse iki yüzyıldır batıdan ilim almağa çalışıyor. Zaten ilmi alabileceğiniz başka bir yer yok. Batıdan alacaksınız. Eğer 200 yıl süreyle matbaayı ülkeye sokmayan kafalar olmasaydı, belki bilim ve teknolojide daha iyi bir yerde olabilirdik. Başbakan bu konuda yanılıyor: Türkiye’de ne kadar, onun ilim dediği, bilime dayanan ürün, uygulama, malzeme, teknoloji varsa batıdan gelmiştir. Bindiği özel uçaktan lüks otomobiline, bilgisayarından kullandığı elektriğe kadar. Batının “ilim”iolmasaydı daha tuvaletinde çekeceği sifon olmazdı. Çağın farkında olmayan THY yetkililerinin Atatürk havalimanı CİP salonunda yaptıkları gibi, ibrikle su dökerlerdi. İlim almışız ama geç almışız, yeterli kadroları geç yetiştirmişiz.

        Sanata gelince, sanatın içine tükürenlerin önemli görevlere atandığı partisinin sanat eksikliği konusunda pek endişe duyacağını sanmıyorum. Sanat almamış olmamızdan yakınan başbakan ve yakınlarının bugüne kadar herhangi bir sanat olayına, konsere, sergiye, operaya, baleye filan gittiğini sanmıyorum. Tabii Kur’an okuma yarışmaları sayılmazsa. Bir de kendilerine Atatürk’ün bundan 70 yıl önce klasik müzik orkestrası, opera ve bale kurduğunu hatırlatırım.

        Şimdi gelelim aldığımız ahlaksızlıklara. Türkiye’deki gerçek ahlaksızlıklara bakınca bunların hiçbirinin batıdan alınmadığı ortada. Devlet eliyle yandaşlarını zengin etmek, belediye başkanı olup cebini doldurmak, devlet ihalelerinden avanta almak, banka hortumlamak, parayla oy satın almak, siyasal cinayetler işlemek, 5 yaşındaki kızları tesettüre sokmak, orman yakıp kaçak villa yapmak, töre cinayeti işlemek, 15 yaşındaki kız çocukları kaçırıp, iğfal edip evlenmek gibi ahlaksızlıkların batıdan geldiğine ilişkin hiçbir belirti yok. Daha sayarsak liste uzayıp gider.

        Başbakanın beğenmediği batı ahlak değerleri dünyanın saygı duyduğu değerlerdir. Eğer ülkemiz batı ahlakını almış bir toplum olsaydı en azından bazı ahlaksızlar politikaya giremezdi.

        Başbakan galiba kadın ve kızlarımızın çağdaş giyinmesi, içki içilmesi, dans edilmesi, kadın-erkek eşitliği, flört etmek gibi ahlaksızlıkları kastediyor.

        vedatsertoglu@haberturk.com

        Diğer Yazılar