Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onlara göre “millet” AKP ne istiyorsa onu istiyor. Yoksa 22 Temmuz seçimlerinde “millet” AKP’yi seçmezdi. Soralım bakalım “millet” neler istiyor:

        Halifeliğin geri gelmesini istiyor. Padişahlık istiyor. Hırsızlık yapanın elinin kesilmesini istiyor. Hrant Dink’in öldürülmesini istiyor. Kız çocuklarının tesettüre girmesini istiyor. Her yerde sigara içmek istiyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmemesini istiyor. İçkinin yasaklanmasını istiyor. Takımının şampiyon olmasını istiyor. Papazların, hahamların katlini istiyor. Dört karı almak istiyor. Kebap yemek istiyor. Abdest almak,namaz kılmak istiyor. Karılarını dövmek istiyor. Hacca gitmek istiyor. Yüksek yargı organlarının yok edilmesini istiyor. El öpmek istiyor. Televizyonlar sadece dini yayın yapsın istiyor. Gazetelerde kadın resmi olmasın istiyor. Takke giymek istiyor. Eğlence yerleri, sinemalar kapatılsın istiyor. İktidardan avanta almak istiyor. Bedava kömür istiyor. Kul olmak istiyor. Arap olmak istiyor.

        Siz bunları yaparsınız. Madem “millet” bunları istiyor, siz de bunları verirsiniz, o da sizi iktidar yapar, gül gibi geçinip gidersiniz. Siz isterseniz dunu bile milletvekili yaparsınız.

        Böyle düşünecek kadar gaflet içinde misiniz? Peki bu ülkenin çağdaş uygar ülkeler düzeyinde laik ve gerçekten demokratik bir ülke olmasını isteyen diğerleri? İnsan gibi yaşamak isteyenler? Onlar bu “fesat sarmalı”na izin verecekler mi? Hiç sanmıyorum.

        vedatsertoglu@haberturk.com

        Diğer Yazılar