Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı daha geride kaldı. Bu yazıyı yazmak için birkaç gün geçsin diye bekledim, yapılacak yorumları duymak için. Daha maç spikerinden ve yorumcularından başlamak üzere herkes Galatasaray’ın FB karşısındaki beraberliğini büyük bir başarı olarak yorumladı. GS kazara galip gelseydi takım neredeyse tarihe geçecekti. Maçtan sonra Galatasaraylı futbolcular, teknik adamlar, daha üzücüsü yöneticiler de benzer şeyler söylediler. Bu insanlar herhalde söylediklerinin farkında değiller. Efendim Galatasaray’ın asıl futbolcuları sakat olduklarından oynayamamışlar. Lincoln, Linderoth, Song, Hasan Şaş gibi oyuncular olmadığından takım sahaya gençlerden kurulu bir takımla çıkmış. Ve bu çocuklar yüreklerini ortaya koyup başarılı oynamışlar. Aferinmiş onlara.

        Sanki Galatasaray PAF takımından bahsediyorlar. Beyler bu bahsettiğiniz genç futbolcular Galatasaray A takımının futbolcuları. Yani yönetimin ve teknik heyetin Galatasaray A takımında süper ligde oynamaya layık gördüğü profesyonel futbolcular. Takımın as oyuncularının olmaması elbette önemli bir handikap. FB’de Alex oynamadı mı bazen takım duruyor. Ama sahaya çıkan 11 zaten A takımı oyuncuları. Onları böyle amatör çoluk çocuk gibi lanse etmeğe ne hakkınız var? Bazılarının biraz tecrübeleri eksik ama hepsi Türkiye’nin en iyi takımında oynyan futbolcular. Yaş ortalamasının 22 olması da avantaj. Pele 18 yaşında Brezilya milli takımının yıldızıydı. Christiano Ronaldo 16 yaşında Manchester United forması giydi.

        Eğer GS yöneticileri gerçekten böyle düşünüyorlarsa bu onların ayıbıdır. “Şecaat arzederken sirkatin söyler” duruma düşmüşlerdir. Demek ki normal şartlarda süper ligde oynama vasfı olmayan oyuncular almışlar. Bunun hiçbir mazereti olamaz. İk yıldır devam ettirilen “paramız yok” masalları da artık can sıkmağa başladı. Galatasaray gibi bir marka kulübün yöneticisi olup da para bulamıyorsanız zaten orada işiniz yok. Bırakın para bulabilecekler gelsin. Galatasaray Akçaabat Sebatspor mu? Güvenmediğiniz futbolcuları alıyor, mecbur olup sahaya sürüyorsunuz. Medyaya kızmanıza gerek yok, bu takımın FB yenileceğini önce sizler ve teknik heyetiniz düşünüyor. Maça, “berabere kalırsa sevinecek taraf” psikolojisiyle çıkarıyorsunuz takımı. Koskoca Galatasaray Fenerbahçe’nin karşısına korkan bir küçük Anadolu takımı gibi çıkıyor. Bu yüzden kazanabileceği maçı berabere bitiriyor. Bu yüzden koskoca GS 91. ve 92. dakikalarda oyuncu değiştirerek iyi oynadığı maçı korkarak tamamlıyor.

        Ben Galatasaraylı olsam bu takımın şampiyon olmamasını dilerdim. Yoksa aynı 2006’da olduğu gibi takıma yatırım yapmadan, uyduruk transferlerle işi idare ederler. Gönül Galatasaray’ın dünya çapında yıldızlarla dolmasını, FB-GS maçlarının futbol şölenine dönüşmesini arzuluyor. Yoksa takımların iyi günleri ve kötü günleri vardır. Her takım her takımı yenebilir. Amaç gerçekten dünya standardında futbol takımlarımızın olması. GS asbaşkanı “Türk oyuncularla çıktık” diye övünebiliyor. İlerde 8 yabancılı takımla oynarken bu söylediğinin altında kalacaktır.

        vedatsertoglu@haberturk.com

        Diğer Yazılar