Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan medyaya çok kızıyor. Medyanın kendisine düşman olduğunu düşünüyor. Şimdi bakalım Tayyip Bey’e düşman olan medyamıza:

        Bir kere, bütün sağcı ve Fettullahçı medyamız yıllardanberi AKP’ye destek veriyor. Gazetelerden Sabah,Vakit, Milli Gazete, Yeni Şafak, Zaman, Star, Referans, Radikal bütün dinci yayın organları, televizyonlardan ATV, Star, Samanyolu, Kanal 7, TGRT Haber, 24, CNN Türk, bütün diğer dinci kanallar AKP’nin sözcüsü durumundalar. 300’e yakın mahalli TV kanalının büyük kısmı partinin borazanı. Yüzlerce mahalli gazete ve dergi de cabası. AKP’nin politikalarına karşı muhalefet yapma cesareti gösteren Hürriyet, Vatan, Cumhuriyet gazeteleriyle Kanaltürk televizyonu var. Diğer önemli gazete ve televizyonlar tarafsız bir tutum izlemeye çalışıyorlar. Başbakan işte bu birkaç gazete ve televizyonun yayınlarına tahammül edemiyor. Kabahat işlerken yakalanmış çocuk psikolojisi içinde yayınlara kızıyor, tehditler savuruyor. İçki içilen filmleri yasaklatmağa kalkıyor. Bırakılsa gazetelerdeki güzel kadın resimlerini de yasaklatacak. (Başbakan çok asabi olduğu için bazen ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Ama iyi oluyor. Bu sayede gerçek görüşlerini ağzından kaçırıyor. Sonra bunları tevil etmek için damadının ailesine satın aldırdığı televizyon kanalında ahbap gazetecilerle birlikte espriler yapmağa çalışıyor). Başbakan Hürriyet’in gücünü biliyor. İlk iktidar döneminde Hürriyet’ten aldığı desteğin ne kadar etkili olduğunu gördü. Şimdi bu büyük gücün etkisinden korkuyor.

        Oysa muhalif medya herşeye rağmen çok insaflı davranıyor. Eğer Cunhuriyetin belini kıracak son adımlar atılacak olursa buna çok şiddetli tepki gösterileceğini tahmin ediyorum. AKP’nin parlamentodaki orantısız çoğunluğuna dayanarak aldığı kararlara en büyük desteği vermiş olan İkinci Cumhuriyetçi tayfası ise çaktırmadan desteğini çekiyor. Aksam gazetesinin genel yayın yönetmeni Serdar Turgut AKP konusunda yanılmış olduğunu itiraf ediyor. Büyük bir gazetenin sorumluluğunu taşıyan Turgut’a bu yakışıyor. Çünkü insanların fikirlerinin doğru yönde değişmesi olumlu bir özelliktir. Bunu açıkca ortaya koymak da uygarlıktır.

        Bazı liberaller ise bugüne kadar bol keseden sorumsuzca attıkları için şimdi zor durumda kaldılar. Birçok liberal aydın dostum iktidarın sandıkları gibi demokrat ve iyi niyetli olmadığını şimdi farkettiklerini söylüyorlar. Büyük hayal kırıklığı içindeler.

        Bütün bunlar İkinci Cumhuriyet döneminin yavaş yavaş kapanmakta olduğunu gösteriyor. Ama Türkiye’de cumhuriyetler tükenmez. Üçüncü cumhuriyet doğuyor: Yanılmış-olduklarını-söylemeyi-kendilerine-yediremeyenler cumhuriyeti.

        vedatsertoglu@haberturk.com

        Diğer Yazılar