Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İran cumhurbaşkanı Mahmoud Ahmadinajad Türkiye’deki gişattan çok memnun. 11 Şubat’ta İran “devrim”inin 29. yılı kutlandı. Devrim dedikleri, halkın bütün özgürlüklerini elinden alıp, ülkeyi ortaçağ karanlığı yaşayan büyük bir hapisaneye çeviren molla darbesi. Kaçamayan ne kadar uygar-laik-batılı yaşam tarzını benimsemiş İran’lı varsa sokaklarda vinçlerin ucuna astılar, kaçabilenler canlarını kurtardı. Şimdi bazıları batı ülkelerinde tuvaletleri temizliyorlar. Bu “devrim”i liberallerin ve solcuların desteğiyle başardılar. Sonra onları da öldürdüler. İşte böyle bir devrimin yıldönümünde İran cumhurbaşkanı bakın ne diyor: “Türkiye’de türbanın okullarda serbest bırakılmasından çok memnunuz. Bu İslamın giderek dünyaya yayılmakta olduğunu gösteriyor.” İran liderinin en büyük emeli Türkiye’deki laikliği yok etmek. Eğer bunu başarırlarsa önlerinde hiçbir engel kalmayacak. Halkının %99 u Müslüman olan tek laik cumhuriyet yok olacak. Ahmadinajad’a göre Türkiye’ye İslam yeni geliyormuş.

        İran AKP’ hükümetinin en yakın olduğu ülkelerden biri. Türkiye’yi Ortadoğu’nun parya ülkeleriyle özdeşleştirme misyonunu yürütenler bu konuda büyük çaba sarfediyorlar. Oysa İran nükleer silah yapıyor, İstanbul’u bile vurabilecek füzelerle bütün bölgeyi ve dünya barışını tehdit ediyor. Bizimkilerden ses yok. Sanki İranlılar babalarının oğlu. Tayyip Bey geçen hafta Almanya’da katıldığı güvenlik konferansında sanki İran’I temsil ediyor. Avrupalı liderlere “İran’ın nükleer çabalarına neden karşı çıkıyorsunuz” diye çıkışabiliyor.

        Böyle girişimleri Yunanistan filan yapsa Türkiye ayağa kalkardı. Ama İran Müslüman ya, dostumuz zannediyorlar. Oysa İranlı liderler, aynı Araplar gibi, Türkiye’ye husumet beslemeye devam ediyorlar. Tarihsel, dini, sosyal ve siyasal nedenlerle Türkiye onların amaçları önünde engel oluşturmaya devam ediyor. Yıllardan beri Türkiye’yi de kendilerine benzetmek için maddi-manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorlar. Geçmiş dönemde birçok aydınımızın öldürülmesinde İran’ın parmağı olduğu biliniyor.

        İran’da mollaların irtica rejimi kurmalarının üzerinden 29 yıl geçmiş. Yani bütün gençler bu rejimde yetişmişler. Özgürlük nedir bilmiyorlar. Bu rejim orada daha uzun yıllar devam edecek çünkü dine dayalı totaliter rejimleri değiştirmek çok zor. Allah İran halkının yardımcısı olsun. Türklere de akıl-fikir versin.

        vedatsertoglu@haberturk.com

        Diğer Yazılar