Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayatımda bir sürü saçma şey gördüm ama hızlandırılmış evlilik programına da ilk defa şahit oluyorum. Televizyondan gelen evlilik gınası dışında artık sanal âlemde de birçok evlilik gınasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Boşanma oranlarının hızla arttığı bir dünyada, evlilik konseptine yapılan yatırımın kat kat artıyor olması aslında şaşılacak şey değil. Malum, artık insanlar ikinci, üçüncü evliliklerini de yapıyor. Evlilik programlarında gördüğümüz üzere, evlendirilecek olan bayanlarımızın ve beyfendilerimizin yaşı kemale çoktan ermiş!

        DEPRESYONA GİRDİM

        Yazın gelişiyle beraber, düğün sezonu açıldı tabii. İnsanda "Onun var da benim neden yok?" gibi bir iç burukluğu olmuyor değil. İnsanız, her şeyden bizim de olsun istiyoruz. Asıl olayın özü bu. Herkesin evlilik için yaratıldığına inanmıyorum, herkesin çocuğu olması gerektiğine de inanmıyorum. Yeterince kalabalık bir dünyada herkesin her şeyi olması lazım gibi bir dayatmalarada hiç mi hiç inanmıyorum. Tabii benim bişeylere inanmıyor olmam, insanların bilinçli olarak inanç sistemlerimi kırmaya çalışmadıkları anlamına gelmiyor. Sırf bu yüzden birkaç ay aralıklarla sinir krizi geçirip depresyona girmişliğim vardır. Arkadaşlarımın düğünlerinde onların mutluluklarına ortak olacağım derken "Allah kahretmesin bu da gitti, şimdi yeni bekârlar bulup etrafıma yeni bir bekâr ordusu kurmam gerekecek" diye ağlamışlığım vardır. Kaç kere, çocukluğumdan ötürü "bari evlenip boşananlardan olsaydım da, ağızlarını açmasalardı" demişliğim de vardır. Ama ben bütün bu mücadeleyi verirken karşıma evlilikmerkezi.com diye bir sitenin çıkması da oldukça iç açıcı oldu doğrusu...

        SONSUZ AŞK!

        Siteye bir giriyorsunuz, bugün katılım sayısı erkek: 6789, kadın: 4564 gibi bir rakam çıkıyor karşınıza. Normalde erkeklerin evliliğe kadınlardan daha soğuk baktığını düşünecek olursak ortaya sapıkça bir oran çıktığını da böylelikle fark etmiş oluyoruz. "Hayallerinizin eşini bulun!" gibi büyük puntolarla yazılmış, gözünüzü kör edecek ebatlarda cümlelerin ekrandan üzerinize fırlaması da cabası. "Yüzlerce insan ölümsüz aşklarına kavuştu" cümlesi beni hâlâ rüyalarımda kovalıyor. Çünkü ben ilk bakışa inanıyorum, ilk gülümsemeye inanıyorum, utangaç tavırların masumane başlangıçlara imza atmasını istiyorum. Sanal âlemde ben, herkesin hayatının aşkı olabilirim. Bir kere meslek yazarlık. Ver elime bir bilgisayar, adama iki ayda kendime evlenme teklif ettireyim. Var mı böyle bir sonsuzluk? Bir kere sanal bir dünyada kim ne kadar sonsuz olabilir? Sanal âlem insana ancak sonsuz hayaller kurdurabilir. Hele ki halihazırda evlenmek için yanıp tutuşmuş biriyseniz, o hayali tipi düzgün sanal hayalci karşı cins ile kurmak hiç mi hiç zor değil.

        EVLİLİK UÇURUMU

        Web sitesinde sol alt köşede bir de gelinlik seçenekleri, ünlülerin evlilik hikâyeleri falan var. Adını E-magazin koymuşlar. Evlilikle ilgili yok yok! Evlilik uçurumu gibi site mübarek. Bir dalıyorsun içine, aylar sonra kendini evlilik cüzdanıyla beraber "yahu ben en son bişeye bakıyordum ama" derken koltuğun üzerinde bir kadınla beraber buluyorsun. Evlilik öyle gelinlik modeli seçmekle, davet vermekle, ev döşemekle olsaydı kadının cenneti olurdu.

        Bunlar için yan meslekler var. Bakınız: Moda, iç mimarlık, catering (efektif Türkçe'si hâlâ olmayan kelime). Ha bir de evlilik danışmanları varmış. Bir arayıp sorayım diyorum, evliliğin o kimselerin henüz çözemediği sırrı neymiş? Anlatırsa ben de seve seve buradan paylaşacağım sizlerle.

        Diğer Yazılar