Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hem annelere hem de çocuklara istismar eğitimi

        ANKARA (İHA) - Altındağlı çocukların sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için örnek çalışmalar sergileyen Altındağ Belediyesi, belediyeye bağlı kreş öğrencilerini istismar konusunda bilinçlendirdi. Son yıllarda artış gösteren çocuk istismarı ve bundan korunma yöntemleri hakkında öğrencilere kendi yaşlarına uygun bir eğitim veren öğrentmenler, velilerden tam not aldı.

        Kreş öğrencileri konu hakkında yaşlarına uygun bir eğitimle bilinçlendirilirken, anneler de istismarın ne olduğu, çocuğun istismara uğrayıp uğramadığının nasıl anlaşılacağı konularında eğitim aldı. Ankara Üniversitesinden Doç Dr. Elif Gökçearslan tarafından verilen eğitim semineri, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminere Altındağlı anneler büyük ilgi gösterdi.

        Altındağ Belediyesi Güneşevler Kreşi öğretmenleri, eğitim sonrası çocuklar için küçük bir tiyatro oyunu sergiledi. Her biri bir role bürünen öğretmenler, miniklere istismarın ne olduğu ve nasıl korunulması gerektiği konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Daha sonra ellerini siyaha boyayan minikler, ellerinin izini bir kağıda çıkararak "Çocuk susar, sen susma" mesajı verdi.

        Altındağlı anneler ise ebeveynler için eğitim seminerinde bir araya geldi. Seminerde ilk olarak fiziksel ve ruhsal istismarın ne olduğu konuları üzerinde duruldu. Çocukların yaşadıkları istismarı anlatmakta ve ifade etmekte zorlandıklarını belirten Doç. Dr. Elif Gökçearslan, çocukların davranışlarındaki değişikliğe dikkat edilmesi konusunda aileleri uyardı. Çocuğun çevresindeki kişilerin travmayı atlatabilmesinde çocuğa en çok desteği verecek kişiler olduğunu belirten Gökçearslan, "Bu yüzden bu kişilerin son derece yargıdan uzak bir şekilde çocuğu dinlemeleri, ona tekrardan korunaklı ve güvenli alanı sağlamaları gerekmektedir. Çocuğa asla 'günah, ayıp, saklamamız gerek' şeklinde cümleler kurulmamalı, çocuğa her zaman destek olunacağı aktarılmalıdır. Ancak bu korumanın aşırı düzeyde olmamasına dikkat edilmelidir. Çocuk sosyal çevresinden ve okulundan uzaklaştırılmamalıdır. Bu güven ve korunma çocuğu dış dünyadan soyutlamadan sağlanmalıdır" diye konuştu.

        (BC-Y)

        21.02.2018 10:43:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler